Speeldag 4

KV Kortrijk stond deze keer tegenover Sporting Charleroi. Op basis van het klassement zou dit een relatief eenvoudige wedstrijd worden voor Charleroi… Tegen alle verwachtingen in is het toch KV Kortrijk dat de 3 punten weet te pakken. Charleroi zakt daardoor van de 2e plaats verder in het klassement. KV Kortrijk doet gouden zaken en maakt een serieuze comeback! Over een diesel gesproken… Standard stond deze week op het veld van rivaal RSCA. De uitslag van Standard sloeg in als een bom. Met de zware 0 – 7, bevestigd Standard ijzersterk zijn leidersplaats.

De wedstrijd tussen KAA Gent en OHL was op zen minst een pareltje te noemen. Beide teams brachten aanvallend voetbal en zorgde van in het begin voor gevaar. Uiteindelijk eindigd de wedstrijd met een verdiende 3 – 3. Beide teams ontvangen 1 punt, wat hier wel de wedstrijd mooi weergeeft. Ook de wedstrijd tussen KV Mechelen en KV Oostende eindigde op een gelijkspel. Hier was 2 – 2 de eindstand. Opnieuw speelde beide teams aanvallend voetbal en ook hier was het ex aeqou een terechte eindstand. Ook Moeskroen – Waasland- Beveren eindigde op een 1 – 1. Beide coaches waren tevreden over de prestatie van hun team. Al hoopte Moeskroen toch op de 3 punten, maar in de slotfase red de Beverse doelman de meubelen en houd de gelijke stand op het bord.

Zulte- Waregem – Lokeren… De anticlimax van speeldag 4.

Aanvankelijk begonnen beide teams zeer aanvallend aan de wedstrijd, het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Toen Zulte de aansluitingstreffer wist te scoren in de 2e helft probeerde Lokeren alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Diep in de tweede helft domineerde ze de wedstrijd, en was Zulte aangewezen op verdedigen…

Maar dan sloeg het noodlot toe… Ondanks alle aanvallende kracht van Lokeren wisten ze de Waregemse doelman niet te passeren… Al heeft die wel regelmatig de hulp gekregen van de deklat alsook van beide palen. Net voor tijd weet Waregem te counteren en door een gigantische dosis geluk krijgt Zulte de bal over 2 verdedigers, voor de Lokerse doelman, die te laat reageerd en dus de beslissende goal achter zich in het net ziet verdwijnen…

De feestvreugde breekt uit bij Zulte terwijl Lokeren zijn wonden likt en gehavend terug naar huis vertrekt. Zonder punten…

Please follow and like us: