Speeldag 5

Zo wist Waasland- Beveren, de winning streak van Zulte- Waregem te doorbreken met een bloedstollende 5 – 5 eindscore. OHL trok naar Lokeren, en keerde zonder al te veel moeite met de drie punten terug naar huis. Een matige wedstrijd van Lokeren , dat genadeloos afgestraft werd door OHL. een 1 – 3 eindstand was dan ook terecht. Moeskroen stond voor een moeilijke opgaven. Zij ontvingen Charleroi. Dit was al bij al een mooie wedstrijd, maar Sporting Charleroi had toch de bovenhand en Pollet wist zijn team opnieuw naar de overwinning te loodsen. Een 0-2 eindstand, terecht… Al had moeskroen toch stiekem gehoopt dat er meer in zat… Ook stond er weer een zeer knappe affiche op het programma. KAA Gent ontving de leider, Standard. Beide teams brachten aanvallend voetbal, maar toch kon geen van beiden het verschil maken. Een mooie wedstrijd die eindigde op een 2 – 2 gelijkspel. Gent had toch gehoopt om de 3 punten, maar een punt pakken van Standard is zeker een mooie verdienste! KV Oostende trok strijdlustiger dan ooit naar KV Kortrijk, om van een kale reis terug te komen. KV Kortrijk domineerde de hele wedstrijd en bracht prachtige combinaties op de grasmat. Een verdiende 3 – 0. Al moet het wel gezegt worden dat KV Oostende dicht bij de aansluitingstreffer kwam, na de 1 – 0, maar een ijzersterke verdediging voorkwam dat doelpunt. Toch een positieve noot voor de aanvallende linie van KV Oostende! In het laatste duel ontving RSC Anderlecht KV Mechelen. Het was een mooie wedstrijd, beide teams creerden kansen maar konden de doelman niet passeren. RSC Anderlecht weet dan toch te scoren uit een counter. De 3 punten leken binnen voor Anderlecht… Jammergenoeg besloot hun eigen doelman S. Proto hier anders over. In de laatste seconden van de wedstrijd, speelt de verdediging een pas terug op proto, die de bal ongelukkig controleert en hem zo achter zich in de netten ziet verdwijnen… Een zeer verrassende 1 – 1 eindstand. Ik zou er niet van verschieten mocht er hierbij een controller het level gelaten hebben…

Please follow and like us: