Speeldag 6

Speeldag 6 is er eentje met veel spanning, sensatie en onverwachte wendingen!

Een van de verassingen van de avond was de toch wel grote winst van OHL op Zulte!

Zulte begint gretig aan de wedstrijd en al na 4 min toveren ze de 1 – 0 op het bord. Zulte probeert de verdediging van OHL te ontwrichten maar deze staat op scherp. Net voor de rust kan OHL de stand gelijk trekken. Joël Sami haalt Bostock onderuit in de 16 …Een rode kaart voor Sami en penalty voor OHL. Het is K. Ojo die de penalty tegen de netten knalt. Na de rust heeft Zulte het opnieuw moelijk om OHL aan banden te leggen en zo neemt Steve De Ridder al na 7 minuten in de 2e helft ook een rode kaart, na een zware tackle op P. Monteyne. Met 2 man minder heeft Zulte geen verhaal meer tegen OHL. De bezoeker trekken de wedstrijd stelselmatig naar zich toe dankzij een vroeg doelpunt, na een schitterende solo T. Azevedo. Al was het wachten tot de 90e minuut voor het echte spektakel begon! Door de 2 man minder zat Zulte er fysiek helemaal door, en daar plukte OHL de vruchten van. In de 4 minuten extra speeltijd wist OHL maar liefst 3 keer te scoren. Een zware 1 – 5 eindstand, lichtelijk overdreven want ondanks de 2 rode kaarten wist Zulte kranig van zich af te bijten. Jammer voor hun werd de extra tijd hun fataal…

Waasland- Beveren kreeg bezoek van Sporting Charleroi. Charleroi keert met de 3 punten terug naar huis na een mooie 0 – 3 overwinning. Charleroi kwam, zag en deed wat het moest doen…

Lokeren zorgt voor de 2e stunt van de avond!

Lokeren ontving leider Standard. Lokeren begon gretig aan de partij en het duurde niet lang of Standard keek op tegen een 1 – 0 achterstand. De hoge druk van Lokeren zorgde ervoor dat Standard niet in de wedstrijd geraakte. Toen Lokeren de 2 – 0 op het bord toverde leek het schip verdronken voor Standard. Laat in de 2e helft wist Standard dan toch de 2 – 1 te maken, wat ook meteen de uitslag was van deze wedstrijd. Doordat Standard hier 3 punten laat liggen komt OHL op gelijke hoogte in het klassement. Dit maakt het duel tussen Standard en OHL van onze volgende speeldag extra spannend. De winnaar neemt de eerste plek voor zijn rekening!!!

Moeskroen wint vlot van KV Oostende. KVO weet kranig stand te houden in de eerste helft, maar eens dat de Moeskroense aanvalslinie het net gevonden heeft, zijn ze niet meer te stoppen. Dit zorgde voor de 5 – 1 overwinning. Al had KV Oostende hier toch wel enkele extra doelpunten verdient…

Ook KV Mechelen zorgt deze speeldag voor een stunt van formaat.

Zij wisten op het veld van KAA Gent een punt te behalen! Het werd meteen duidelijk dat KAA Gent gebrand zat op de overwinning. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Gent het heft in handen en voetbalde ze de ene na de andere kans bij elkaar. Al na 3 minuten was het raak. Simon trekt Gent op voorsprong! Hierop volgde een hele reeks reddingen van Gillet. Hoe gretig de Gentse aanval ook was, ze misten hun precisie van de vorige weken en konden hun kansen niet verzilveren. Glenn Claes kreeg uiteindelijk geel omdat hij keer op keer de Gentse aanval moest afstoppen met een al dan niet zware tackle. KV Mechelen had aan 1 flits genoeg om de score gelijk te trekken. Beide teams gaan met een 1 – 1 gelijkspel de rust in. Na de rust was het opnieuw Gent dat de wedstrijd in handen nam, maar kon nog steeds niet scoren. KVM kon nog 2 keer counteren maar verspeelde telkens de laatste bal. Een teleurgesteld Gent likt zijn wonden na die moedeloos gelijkspel. De statistieken liegen er niet om: 11 schoten op doel en maar 1 doelpunt. KVM’s Jens Naesens krijgt een pluim van zijn coach, aangezien hij slechts 1 kans nodig had om te scoren. Een efficiëntie van 100%. KVM pakt hier een belangrijk punt mede dankzij een sterk spelende Gillet, al verdiende Gent hier eigenlijk de 3 punten…

Noot van de redactie: Op het moment van schrijven moet de wedstrijd tussen KV Kortrijk en RSC Anderlecht nog gespeeld worden.

Please follow and like us: