Speeldag 8

Zulte- Waregem neemt het thuis op tegen Standard. Standard, dat na de nederlaag tegen OHL, serieus aan de wedstrijd begint. Het is meteen een spannend duel tussen 2 aanvallend ingestelde ploegen. Toch is het Standard dat 0 – 2 voorkomt. Zulte besluit om meer risico’s te nemen vooraan wat resulteerde in een 1 – 3, maar Standard stond ijzersterk te voetballen en eindigde de wedstrijd met een solide 2 – 4. Opnieuw een topprestatie van Standard, dat na hun uitschuiver vorige week, toch wat goed had te maken…

Sporting Charleroi bleek een klasse te sterk voor KV Oostende. De 7 – 0 einduitslag is het bewijs van een eenzijdige partij…

Na de overwinning vorige week tegen Standard leek OHL onoverwinnelijk. Toch zorgde KV Mechelen voor de nodige paniek bij OHL. KV Mechelen begon sterk aan de partij en de Leuvense verdediging kwam vroeg in de wedstrijd onder druk te liggen, toch kon KV Mechelen hun kansen niet verzilveren. Na het eerste offensief van Mechelen kwam OHL sterker opzetten en namen zij de wedstrijd in handen. Een sterke partij van KV Mechelen, helaas dat ze hun kansen niet konden omzetten in doelpunten… OHL kan de 3 punten nog thuis houden en wint de clash met Mechelen met een 2 – 1 eindscore.

De topaffiche deze speeldag was de clash tussen Lokeren en het sterk spelende KV Kortrijk. Kortrijk zat meteen in de wedstrijd, zoals we dat gewoon zijn de laatse tijd… Zij komen na slechts 10 minuten op voorsprong dankzij een prachtig afstandsschot van Kamara. Lokeren bleef niet bij de pakken zitten en net voor de rust wisten ze de partij naar hun toe te trekken. Toen de Kortrijkse verdediging een bal slecht wegspeelde, in de voeten van Bolbat, die op dat moment de 2 – 1 binnenpegelt. Na de rust was Lokeren de dominante ploeg, Kortrijk zakte onderuit onder de constante druk van Lokeren. Een 4 – 1 eindstand in deze geweldige partij, beloonde de supporters.

De laatste topper was tussen Moeskroen en KAA Gent. Opnieuw een geweldige wedstrijd tussen 2 toppers, maar toch was het Moeskroen dat aan het langste eind trok. Een geweldige 2 – 1 eindstand bezorgt Moeskroen de 5e plaats in het klassement.

Please follow and like us: