Speeldag 9

Geen echte verassingen tijdens speeldag 9.

Standard had zijn handen vol aan KV Mechelen. Het moet gezegd worden dat KV Mechelen de laatste tijd sterk speelt, al hebben ze tegenslag als het tot afwerken komt… Maar daar was niets van te merken. Mechelen bracht fris en fraai voetbal op de grasmat, wat Mechelen reeds na 12 min op voorsprong zette. Net voor de rust kon Standard langszij klimmen. Een 1 – 1 ruststand van een interessante wedstrijd. Standard komt fris uit de kleedkamers en reeds na 3 minuten zet M. Dossevil de 2 – 1 op het bord. Mechelen plooit terug en bereid een slotoffensief voor. In de 75e minuut is het dan zover, N. Verdier tikt de gelijkmaker tegen de netten! De Mechelse vreugde duurde jammergenoeg niet lang, want slechts 4 minuten later word J. Edmilson gelanceerd en hij plaatst de 3 – 2 eindstand op het scorebord. Het was een spannende wedstrijd en ondanks hun nederlaag kan KV Mechelen hier met opgeheven hoofd vertrekken!!!

OHL kreeg KV Kortrijk op bezoek. Het was een goede partij, die alle kanten kon opgaan, maar toch was het OHL dat rond het half uur kon profiteren van een slechte balcontrole van N. Pavlovic en het was Cerigioni het thuisspelend team op voorsprong zette. Kortrijk trok alles uit de kast om de aansluitingstreffer te maken, maar OHL wist dit perfect op te vangen en kwam nooit echt in gevaar.

Op papier stond Zulte- Waregem voor een eenvoudige wedstrijd. Niets was minder waar. KV Oostende begon gretig aan de wedstrijd en drukte het eerste kwartier Zulte- Waregem helemaal weg. Toch viel het enige doelpunt van de wedstrijd langs de andere kant. Een sterke counter van Leye plaatste de thuisploeg op voorsprong. Oostende deed zijn uiterste best om te scoren maar een sterk spelende K. Steppe hield het doel leeg. Een 1 – 0 eindstand waar toch meer had ingezeten voor KV Oostende…

Waasland- Beveren kreeg KAA Gent over de vloer. Aangezien beide ploegen dicht tegen elkaar staan in het klassement beloofd dit een spannende wedstrijd te worden…

KAA Gent begint met grote overmacht aan de wedstrijd, al vanaf het fluitsignaal drukken ze de Beverse verdediging helemaal naar achteren en het rond het kwartier is het dan zover. M. Simon zet de thuisploeg op voorsprong dankzij een magistrale pas van Neto waarbij Simon alleen voor de keeper komt. 3 Minuten later is het opnieuw prijs! M. Boussoufa levert een fraaie solo af die hij afrond met een geweldige pegel. 2 – 0 en we zijn 15 minuten aan het spelen. Beveren stelt zijn verdediging wat bij en probeert opnieuw mee te voetballen. Gent blijft de gevaarlijkere ploeg maar Waasland- Beveren probeert toch wat kansjes bij elkaar te voetballen. Net voor het half uur is het dan M. Maric die met een subliem schot de Gentse keeper weet te verschalken… Wat een goal!!! Volgens mij kan dit wel eens de goal van het seizoen worden… Een schitterende pegel van buiten de 16 die over de keeper in het netje vliegt… Net voor de rust is het diezelfde M. Maric die Z. Gano alleen voor de Gentse keeper plaatst dankzij een magistraal lobje. Een 2 – 2 ruststand wat ook de eindstand is. Beide ploegen deden nog hun uiterste best om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar deze keer worden de punten verdeeld, wat overigens wel een terechte eindstand is in dit duel.

De laatste wedstrijd van speeldag 9 was een thriller van formaat.

Lokeren kreeg Moeskroen over de vloer. Beide ploegen brachten mooi aanvallen voetbal en net na het half uur was het T. Dingomé die de bezoekers op voorsprong zette door een verrassende knal uit de tweede lijn. We gaan rusten met een 0 – 1 tussenstand. Na de rust blijft Moeskroen gretig de lakens uitdelen, Lokeren kan wel prikken op de counter maar kan hun inspanningen niet omzetten in een doelpunt. Al na 5 in de 2e helft lanceert M. Scepovic, Y. Boumediene die zonder twijfelen de 0 – 2 voorbij de Lokerse doelman plaatst. Op het uur is het dan toch raak voor de thuisploeg. Ghadir speelt A. Patosi aan die de 1 – 2 binnentikt. 20 Minuten voor tijd slaagt het noodlot toe voor Lokeren… De sterk spelende M. Scepovic bewijst waarom hij de man van de match is… Dankzij een magistraal hakje plaatst hij opnieuw Y. Boumediene alleen voor de keeper. 1 – 3. Lokeren blijft niet bij de pakken zitten en 10 minuten voor tijd is het dan zover! C. Desser maakt een mooie solo in de 16 af met een gewaagd schot. De Moeskroense doelman is volledig verrast en kan het schot niet houden. 2 – 3, nog 10 minuten op de klok en we Lokeren heeft er zin in. De laatste minuten waren zenuwslopend… Moeskroen werd gedwongen terug te plooien en Lokeren bleef maar hameren op de Moeskroense verdediging maar ze kregen de bal niet in het net. Een fel bevochte overwinning voor Moeskroen! Een geweldig spannende wedstrijd die beide kanten kon uitgaan maar toch is het Moeskroen dat met de 3 punten naar huis gaat!

Please follow and like us: