Aftrap van onze Fantasy League 1e Klasse

De eerste speeldag.

De eerste officiële wedstrijd in onze eerste klasse werd afgetrapt door Barcelona 2.0. Zij namen het op tegen FC Yerevan. Beide teams stonden in onze voorronde reeds 2x tegen elkaar. Toen was FC Yerevan duidelijk het sterkere team. FC Yerevan begint dus aan deze wedstrijd als favoriet. Maar niets is minder waar… Reeds na 11 minuten trapt Llorente Barcelona 2.0 op voorsprong. Op het half uur moet Bellerin aan de noodrem trekken… Het levert hem een gele kaart op en een strafschop voor Barcelona 2.0. A. Robben zet deze feilloos om in een 0 – 2 voorsprong. FC Yerevan probeert voetballend de oplossing te zoeken maar stuit telkens op een muur in de 16. Barcelona 2.0 is duidelijk gebrand op wraak want net voor rust is het opnieuw Llorente die zich weet los te wringen van de verdediging en opnieuw weet hij het net te vinden. 0 – 3 is dan ook de ruststand. Na de rust komt FC Yerevan duidelijk aangeslagen uit de kleedkamers. Kunnen zij het tij nog keren? Verdedigend lijkt het wel allemaal een stuk strakker bij FC Yerevan. Barcelona 2.0 vind de ruimte niet meer die ze in de eerste helft kregen. Maar rond het uur valt dan de doodssteek voor FC Yerevan. Llorente besluit een prachtige solo met een schitterend doelpunt. Hij klopte Benaglio 3x vanavond en zet zo de eerste hattrick van het seizoen achter zijn naam. Zo wint Barcelona 2.0 onverwacht van FC Yerevan!

In de tweede wedstrijd van onze 1e speeldag in 1e klasse stonden RSC Influencers en El Jaguares de Malinas tegenover elkaar. Ook deze teams stonden reeds tegen elkaar in de voorbereidingen en het beloofd een spannende wedstrijd te worden! Reeds na 10 minuten komt RSC Influencers op voorsprong dankzij een mooie run van Kagawa. De trainer van El Jaguares de Malinas is zichtbaar niet te spreken over de verdedigende ingesteldheid… Hij zet alle zeilen bij en brult zijn verdediging tot orde. Het verschil zie je meteen. Er word beter verdedigt en RSC Influencers heeft het zichtbaar moeilijke om de beslissende passes te laten aankomen. Ook worden de Jaguares de Malinas ook scherper met hun counters. En dit resulteerd in de gelijkmaker rond het half uur. Embolo kan Rodriguez bedienen die de gelijkmaker voorbij Courtois in het netje prikt. RSC Influencers neemt een wervelende start en reeds na 2 minuten in de 2e helft kan Kagawa een schot lossen richting Buffon. Een pegel van op korte afstand… Buffon kan de bal nog net raken maar niet genoeg om het doelpunt te voorkomen. Hiermee krijgt hij de eerste owngoal op zijn naam… De wedstrijd ligt terug open. El Jaguares de Malinas lijkt zich niet bij deze achterstand neer te leggen. Al na 2 minuten kunnen zij tegenprikken. Een corner word weggekopt in de voeten van Wanyama die verschroeiend uithaald en zo de score opnieuw gelijk trekt. En we zijn nog maar 5 minuten in de 2e helft beste lezers! Beide teams zetten hun beste beentje voor en trachten zo hun verdedigend spel op te krikken. De wedstrijd lijkt af te stoven op een gelijkspel, tot de trainer van RSC Influencers Demichelis in de fout ziet gaan… Hij beslist om Niang neer te leggen in de 16… Zo krijgt Touré de kans om de wedstrijd alsnog in de 89e minuut te beslissen. En jawel hoor, hij trapt de penalty aan kruissnelheid voorbij Courtois. De coach van RSC Influencers is niet te spreken over deze scheidsrechterlijke beslissing en brult zijn team naar voren. Maar de verdediging staat als een huis en zo kunnen zij opnieuw Niang lanceren. Hij vind opnieuw Touré en net voor hij de bal wil trappen word hij door Felipe Luis onderuitgehaald op de rand van de 16. Opnieuw beslist de scheidsrechter op een kaart te trekken en een strafschop te geven. F. Luis kan vertrekken na deze gruwelijke tackle die pure frustratie uitstraalde. Deze keer is Courtois bij de pinken en duwt de penalty langszij. De corner vind het hoofd van Niang en opnieuw kan Courtois de bal in hoekschop duwen. Calhanoglu vind opnieuw Niang, die de bal over de uitgekomen Courtois kan koppen en uiteindelijk is het Sané die de bal geknield binnenkopt. Een vreemd einde aan dit spannende duel!

Het derde duel in 1e klasse was er eentje tussen De Poedels en Santa Fé. Beide teams starten gretig aan de wedstrijd, al zijn het wel De Poedels die de eerste minuten de wedstrijd naar zich toe trekken. Santa Fé lijkt wel een diesel… Zij komen stilaan in de wedstrijd en nemen de controle over het middenveld over. Zij beginnen de wedstrijd te domineren. Beide teams beschikken over een dodelijke counter, wat ze beiden goed beseffen en natuurlijk proberen ze deze niet weg te geven.  Toch is het Batshuayi die de bezoekers net voor rust op voorsprong brengt. Schitterend passenspel brengt de bal in de voet van Batshuayi die onverbiddelijk de 0 – 1 binnentrapt. De spelers van Santa Fé hebben een degelijke peptalk gekregen tijdens de rust want bij de aanvang van de 2e helft vliegen zij over het veld. Een mooi opgezette aanval brengt de bal bij Martins, die op het laatse moment toch van de bal word gezet, waardoor Depay moet recupereren, in balbezit raakt en zo uiterst beheerst de gelijkmaker voorbij Viviano plaatst. Santa Fé lijkt open te bloeien. De kansen beginnen zich op te stapelen en verdedigend houden ze het gevaar uit de 16. Toch is het wachten tot de 76e minuut voordat er opnieuw word gescoord. Pepe kiest de verkeerde speler om de bal uit te verdedigen waardoor Martins de bal op een presenteerblaadje krijgt… Dit is een kans die de trefzekere spits niet laat liggen en onverbiddelijk knalt hij de verlossende 2 – 1 voorbij de doelman. De Poedels lijken zich hier niet bij neer te leggen en trekken opnieuw ten aanval, maar dan krijgt het de finale doodsteek. Een snelle counter van Santa Fé lanceerd Praet die op zijn beurt Martins bediend. En weer weet hij het net te vinden. Martins bewijst zijn waarde voor dit team en bezorgt Santa Fé een velbestreden 3 – 1 overwinning.

FC De Troopers kreeg een gretig FC Maïco City over de vloer. Beide teams starten aanvallend maar slechts één team weet zijn stempel te drukken op deze wedstrijd. FC Maïco City. Na reeds 10 minuten kan Felipe Anderson de 0 – 1 op het bord koppen. De aanvallende linie van FC Maïco City loopt als een trein. Na 20 minuten is het opnieuw Felipe Anderson die de doelman weet te passeren. Op het half uur kan de doorgebroken Traore de 0 – 3 op het bord toveren. FC De Troopers heeft veel om over na te denken tijdens de rust… De peptalk van hun coach lijkt te werken. Na de rust beginnen FC De Troopers fris aan de tweede helft. Na 7 minuten is het R. Naingollan die uithaalt van ver. 1 – 3. We lijken terug een wedstrijd te hebben. Maar dan net na het uur komt de genadesteek voor FC De Troopers. Sterling kan zich loswrikken  en vliegt het veld over om zijn solo af te sluiten met een schitterend doelpunt. FC De Troopers komt nog dicht bij een doelpunt maar een sterk keepende Y. Sommer weet zijn net leeg te houden. Bij het laatste fluitsignaal staat de 1 – 4 op het bord en zo keert FC Maïco City met de 3 punten huiswaarts.

Tettekop FC trok naar FC Borneo. En ze zullen het geweten hebben… Tettekop FC is gekomen om te winnen. Dat is meteen te merken na de aftrap, reeds na 6 minuten weet K. De Bruyne het net te vinden en knalt hij de bezoekers op voorsprong. FC Borneo is niet van plan om bij de pakken te blijven neerzitten. Ze putten vertrouwen uit hun combinaties en net voor het half uur is het A. Martial dat de gelijkmaker voorbij doelman Begovic plaatst. 1 – 1, de wedstrijd ligt terug open. De spanning loopt hoog op als P.Pogba geel krijgt voor een gewaagde tackle. De fase die hierop volgt is het opnieuw P. Pogba dat noodgedwongen aan de noodrem trekt en zo zijn tweede gele kaart krijgt. Tettekop FC weet van de situatie gebruik te maken en net na de start van de tweede helft kan G. dos Santos de 1 – 2 tegen de netten jagen. Opnieuw kijkt FC Borneo tegen een achterstand op. Maar de coach van FC Borneo krijgt de steun van het publiek en nauwelijks 4 minuten nadat ze op achterstand kwamen weet Roberto Firmino de gelijkmaker op het bord te toveren. Een wervelende actie, bekroond met een doelpunt. In het laatste half uur van de wedstrijd kregen beide teams nog kansen om het verschil te maken maar niemand kon het gelijkspel doorbreken. Dit was een schitterende wedstrijd waarbij beide teams de punten delen.

Please follow and like us: