Fifa Night #vEuro2016

Proloog:

Het is weer een hele tijd geleden maar op 6 Augustus streden onze Original 7 met toevoeging van een vervanger alweer om de felbegeerde Fifafriends Wisselbeker. Tijdens dit tornooi zullen onze coaches strijden om de laatste 2 plekken van onze Road 2 Russia – World Cup 2018. Voor deze editie vormt Europa het epicentrum van onze voetbalhelden. Onze coaches hebben reeds enige tijd geleden hun voorkeur doorgegeven en zodus worden vertegenwoordigd:

België – CPU door afwezigheid (reden: Chickend out)
Duitsland – Sven ‘ Svenne’ De Boeck
Engeland – Ché ‘Weuttel’ Vastavel
Frankrijk – David ‘ Ultrafox’ Mostinckx
Polen – Jelle ‘ Sjelle’ Vastavel
Portugal – David ‘ Samus1977’ De Mayer
Spanje – Jeroen ‘ DMD’ Mannaert
Zwitserland – Jarno ‘ Juvke’ De Bakker

Groepsfase:

In groep A is het vooral Zwitserland dat de plak zwaait. Dankzij hun 5 overwinningen en slechts 1 gelijkspel halen zij de eerste plaats in hun groep. Op de hiel gezeten door Duitsland. De Duitsers behalen 13 punten door 4 winstpartijen, 1 gelijkspel en 1 versliesmatch. De derde plek gaat naar Spanje, met 1 winstpartij en 1 gelijkspel. Frankrijk sluit de rangen met één mager puntje.

In groep B gaat het duel om de eerste plaats tussen Polen en Portugal. Uiteindelijk is het Polen dat zich als eerste weet te plaatsen voor de knock- out fase van het tornooi. Lewandowski neemt zijn team op sleeptouw richting eremetaal. Met 16 punten behalen zij de eerste plaats in hun groep. Portugal volgt op 3 punten van de leider. In de groepsfase was het ook Polen dat Portugal hun enige verliesmatch aansmeerde. Engeland volgt met 6 punten. Slechts 2 winstpartijen voor W. Rooney en de teamgenoten. België sluit de rangen af met 0 punten en een doelpuntensaldo van -32.

In de halve finales staan Zwitserland en Portugal tegenover elkaar. Polen krijgt Duitsland voorgeschoteld als tegenstander. Voor de plekken 5 tot en met 8 krijgt Spanje het gebroken België voor de kiezen en Engeland tot slotte krijgt Frankrijk als tegenstander.

 

De Halve Finales

Zwitserland – Portugal

In de eerste halve finale neemt Zwitserland het op tegen voetbalnatie Portugal. Een controlerende 4 – 5 – 1 van Zwitserland word ook door Portugal aangewend deze wedstrijd. Een tactische zet van David “Samus1977” De Mayer. Die hoopt om de tot in de puntjes geperfectioneerde 4-5-1 van Jarno “Juvke” De Bakker aan banden te leggen door deze spiegelformatie. We krijgen een wervelend openingskwartier waar beide teams meteen op jacht gaan naar dat eerste doelpunt. Portugal neemt de wedstrijd in handen maar kan Sommer niet verschalken. Toch is het telkens weer uitkijken voor die scherpe counter van Zwitserland. Net na het kwartier kan Portugal dan toch counteren. Een Zwitserse aanval eindigt bij Sommer die de bal pijlsnel naar voren trapt. Moutinho zijn verdediger verschalken, en trap op doel, Sommer zit er maar net bij maar de ballijkt toch binnen te gaan! Als een duivel uit een doosje kan Rodriguez de bal nog op het laatste nippertje wegwerken, wat een corner oplevert voor Portugal. De corner is weinig soeps, Zwitserland wint makkelijk het kopduel en kan Shaqiri op de flank de ruimte insturen. Alweer een knappe rush van de kleine Zwitser. Jammer dat er niemand gevolgd is want zijn voorzet word makkelijk gevangen door Patricio. Kenmerkend voor de rest van de eerste helft is het verdedigend vermogen van beide ploegen. Portugal, op papier toch favoriet voor deze wedstrijd mist de finesse in de 16 om het verschil te maken maar maakt die ruimschoots goed dankzij het verdedigende werk, waar vooral Pepe een grote rol opeist. Zwitserland zet zich vanavond op de voetbal- landkaart en laat een vernuftig staaltje voetbal zien, tegen een sterke tegenstander. Verdedigend staan ze er zeker vanavond, maar het moet gezegd worden, hun aanvallende kwaliteiten komen toch tekort tegen deze sterke portugese defensie.

Volgens onze bronnen waren beide coaches niet te spreken van de prestaties van hun team, wat tot heel wat geroep en getier leidde in de kleedkamers… Van rust was er weinig sprake… Dit is menens… Beide coaches willen kost wat kost de tweede wedstrijd starten met de beste kaarten in handen…

Zwitserland trapt de tweede helft af en meteen kan Xhaka Embolo bereiken. Embolo moet het fysieke duel aangaan met Pepe maar de jonge aanvaller toont zich heer en meester en zet na Pepe, ook Fonté in de wind waarna hij beheerst de 1 – 0 voorbij Patricio in het doel laat verdwijnen. Jarno ‘Juvke’ De Bakker slaakt een zucht van opluchting. Maar Portugal is zeker nog niet uitgeteld… Al zijn de eerste twintig minuten van de tweede helft wel voor Zwitserland, maar Portugal komt steeds scherper voor de dag. Zwitserland probeert kansen bij elkaar te spelen maar buiten nog een kopkans van Behrami zijn ze niet echt gevaarlijk… Portugal toont zich heer en meester in de eigen 16 en maakt gebruik van hun snelle omschakeling. Nadat een zoveelste Zwitserse aanval afgeslagen werd was het Nani die een slechte pas van Schär kon onderscheppen. Nani, die zonder twijfelen een magistraal pasje aflevert in de voet van Moutinho. Moutinho voelt Rodriguez afkomen en zet hem netjes opzij, waarna hij de gelijkmaker verlossend achter Sommer in het net laat verdwijnen… Een welverdiende gelijkmaker in dit toch wel hoogstaande duel voor een finaleplek. Beide teams blijven niet bij de pakken neerzitten maar willen meer… Toch zijn het vooral de sterke verdedigende acties van beide teams dat de aandacht trekken. Een van de enige echte kansen die nog gecreerd werden was voor C. Ronaldo. Hij kan onverwacht verschroeiend hard uithalen… Sommer kan er maar net bij en houd Zwitserland recht. De corner word vakkundig weggewerkt door de Zwitserse verdediging. Zwitserland houd de aanvallende druk hoog maar mist de fitheid om deze om te zetten in een doelpunt. En elke keer is het toch uitkijken voor de razendscherpe counters van Portugal. Nani en Ronaldo zorgen voor veel druk op de Zwitserse omschakeling, maar toch kunnen de Portugezen geen doelpunt verzilveren… Na de 90 minuten en de obligatoire extra tijd staan beide teams langszij, wat betekend dat Portugal virtueel in de finale staat dankzij het uitdoelpunt… It’s all to play for in game 2, wij kijken er alvast vol spanning naar uit!!!

Polen – Duitsland

De 2e halve finale vanavond word een duel tussen Polen en Duitsland.Beide teams presteerden sterk in de poulefase dus het beloofd een spannende halve finale te worden! Voor hun 1e wedstrijd  kiest Duitsland  voor hun aanvallende 3 – 5 – 2 , terwijl Polen voor een controlerende 4 – 5 – 1 gaat. Voor deze confrontatie staan Lewandowski en Muller recht tegenover elkaar. Wie kan zijn team naar de overwinning loodsen?

Na reeds 2 minuten kan Lewandowski Polen op voorsprong brengen maar Boaten kan zijn schot nog net kraken… Neuer raapt makkelijk op. Snelle uittrap naar Götze, die Kroos kan bedienen. Kroos lanceert een schot… Net naast… Het tempo ligt hoog … Beduidend hoog. Beide teams vliegen over het veld, maar toch is het Duitsland dat de gevaarlijkste kansen creëert… Götze kan iet voor het kwartier door de verdediging glippen, maar de ingespeelde bal is net iets te ver van zijn voet… Fabianski moet zich naar de bal reppen en kan hem oprapen. De rest van deze helft is duidelijk voor de Polen. Ze voeren de druk stelselmatig op en zowat alle ballen vliegen richting Lewandowski, maar Neuer is niet van plan om zich te laten passeren door de lange Poolse spits. Net op het half uur probeert Lewandowski de Duitse verdediging te verschalken. De Duitsers trekken aan de noodrem waardoor Polen een vrije trap krijgt vanop een gevaarlijke plek. Blaszcykowski kan Grosicki aanspelen met een strakke pas. De Pool plaatst de bal net naast het doel van Neuer. De aanhoudende druk word de Duitsers teveel. Deze keer is het Boateng die Milik tegen de grond werkt. Geel voor de Duitser en opnieuw een vrije trap vanop een gevaarlijke plek. Deze keer gaat Lewy zelf achter de bal staan. De poolse aanvoerder haalt verschoeiend uit, Neuer moet helemaal plat maar toch is het de deklat dat de polen van een voorsprong houd. In de rebound kan Zielinski nog uithalen maar opnieuw staat de Duitse doelman als een muur en houd ook dit schot uit de netten. De Poolse aanval staat stevig maar het moet gezegd worden, zowel de Duitse verdediging als Neuer houden hun land in de running voor de overwinning. De rust komt geen minuut te vroeg voor de Duitsers.

Na de rust beginnen de Duitsers vol vertrouwen aan de 2e helft en dat is meteen te merken. Ze houden de bal goed in de ploeg en het duurt niet lang of Reus zoekt Ozil met een lange voorzet, maar de Poolse verdediging kan er nog net tussen… De tegenaanval loopt stil als ze alweer op die Duitse muur stoten achteraan… toch willen de Polen de wedstrijd naar zich toetrekken maar ze kunnen hun stempel niet echt doordrukken. De 2e helft is vooral het grote duel op het middenveld, waar beide team sterk staan te voetballen… Dit levert niet veel doelkansen op en de kansen die er waren werden vakkundig opgevangen door de verdediging op door het goede keeperswerk. 10 minuten voor tijd mag Lewy opnieuw achter de bal gaan staan na een foutieve tackle op Milik. Gespannen trapt de pool de bal richting Neuer, maar de bal verdwijnt in het zijnet…  Kenmerkend voor de 2e helft is het drukkend overwicht van Polen, maar de Duitse defensie stond stevig als een huis en liet geen steken vallen. Onder leiding van Neuer presteerde de defensie boven hun potentieel. Er komt geen winnaar uit de bus, maar zowel Polen als Duitsland mogen tevreden zijn met het spel dat hun team hier vanavond heeft laten zien… Wij kijken alvast met veel spanning uit naar het volgend duel tussen deze twee halve finalisten.

Portugal – Zwitserland

Na de spannende 1-1 uit de heenwedstrijd beloofde de komende 90 minuten een ware thriller te worden.

Door het uitdoelpunt van Portugal hadden de zuiderlingen de iets betere kaarten in handen en moest Zwitserland alle registers opentrekken. Speculeren op 0 – 0 was uiteraard niet genoeg en dit wisten de spelers ook. De Portugezen  waren eveneens niet van plan om met 10 spelers achter de bal te gaan staan.De nervositeit was duidelijk aanwezig bij de Zwitsers en dit vertaalde zich reeds na 5 min. in een domme gele kaart voor linksachter Rodriguez na een onnodige drieste tackle op het middenveld.
De Portugezen zochten duidelijk het geruststellende doelpunt en na 11 minuten had Nani dit aan de voet. Een zeer goede parade van Sommer was nodig om de doorgebroken aanvaller van de 1-0 te houden.Een antwoord van Zwitserland liet 10 minuten op zich wachten. Het was de kleine generaal Shaqiri die half de Portugese ploeg oprolde met een schitterende actie, maar door de inspanning van zijn rush vanaf het midden net de frisheid miste om de bal aan de juiste kant van de paal te plaatsen.
De Zwitsers waren eindelijk wakker. Meteen na de grote kans van Shaqiri werd Embolo op snelheid het laantje ingestuurd. Deze bewees waarom hij de Zwitserse topschutter is en besloot van kortbij staalhard in het dak van het doel. Geen schijn van kans voor Rui Patricio en 1-0 voor Zwitserland!De Zwisterse trein was nu volledig vertrokken. De Portugezen moesten het spel ondergaan en na 30 minuten had Tarashaj de kans om een finaleplek voor Zwitserland bijna zeker te stellen. Patricio reageerde te laat op een schitterende corner van Shaqiri en Tarashaj kon op een leeg doel inkoppen..echter was de alerte Cédric nog net op tijd om de bal enkele centimeter voor de lijn weg te keren.
Portugal worstelde met zichzelf en buiten een shot uit de tweede lijn van een, overigens bleke Ronaldo, buitengetikt in hoekschop, konden ze geen gevaar vormen. Het rustsignaal was meer dan welkom.

Een donderpreek en enkele tactische wissels; wonderkind Renato Sanchez onverwacht in de spits, in de rug gesteund door de centraal gekomen Ronaldo en de ingevallen Quaresma op rechts moesten het tij keren voor de Portugezen.
De uurwerken van de Zwitsers stonden blijkbaar nog niet gelijkgesteld, Zwitserse horloges staan nochtans bekend om hun precisie, want sommige jongens waren nog rustpauze aan het nemen.
Portugal trapt af en na enkele korte combinaties draait Nani de bal heerlijk richting tweede paal. Sommer geklopt, 1-1 en virtueel verlengingen.
Dit was meteen het laatste wapenfeit van de kleine Portugees die 10 minuten later geblesseerd het veld moet verlaten. Eder neemt zijn plaats in waardoor Ronaldo terug de linkse flank voor zijn.m rekening zal nemen.Al de tactische aanpassingen zorgden duidelijk voor verwarring in de Zwitserse gelederen want 2 minuten na de wissel dook Sanchez moederziel alleen op voor Sommer. Hoekje uitkiezen en bal binnenleggen. 2-1 en euforie alom bij Portugal.
Crisisberaad bij Zwitserland die op zoek moesten naar een 2e doelpunt en hiervoor hoger gingen voetballen.
Duidelijk aangeslagen konden zij echter nooit veel druk op de Portugese defensie zetten. De portugezen zakten terug en konden voetballen vanuit een zetel.In de 85e minuut werd het nog stil in het stadion. Embolo werd op snelheid diep gestuurd. Waren het de zenuwen, of het verdedigend werk van Pepe, de jonge Zwitser vergeet de bal mee te nemen aan de rand van de 16 en weg kans.
Volledig uit verband viel er een enorm gat in de Zwitserse verdediging en na een splijtende pass over 40 meter werd Renato Sanches bereikt die alleen op Sommer mocht afgaan. 3-1 en wedstrijd gespeeld.Meteen na de aftrap na het 3e doelpunt vonden de Zwitsers hun spel terug en na een mooie combinatie kon Tarashaj nog de 3-2 op het bord brengen.
Een sprankeltje hoop ontsprong in de ogen van enkele Zwitsers, toch viel het bevrijdende 3e doelpunt dat recht gaf op een finaleplaats niet.
Diep in de toegevoegde tijd kon William Carvalho nog een schitterend doelpunt in 1 tijd op zijn naam schrijven na een slecht weggewerkte corner.

4-2 eindstand in een al bij al rommelige wedstrijd waar geen van beide ploegen zijn topniveau haalde.
Portugal mag zijn favorietenstatus gaan waarmaken in de finale, terwijl Zwitserland met opgeheven hoofd naar de ‘kleine finale’ kan trekken.

Duitsland – Polen

Beide teams starten terughoudend aan de eerste helft. Al is het na 5 minuten opletten geblazen. Een eerste prik van Duitsland. Muller lanceert Götze in de diepte, Götze komt alleen voor de keeper maar twijfelt en legt de bal af voor Ozil. De poolse verdediging bibbert enorm maar kan er toch een stokje voorsteken en dus blijft het 0 – 0. Polen reageert meteen en lanceert een kruisbal richting Lewandowski. Hij is zijn verdediger te snel af, en haal zwaar uit vanop een meter of 16. Neuer is bij de les en steekt er een handje voor. Polen probeert de druk op te voeren maar Duitsland komt er voetballend uit. Net voor het kwartier haalt Boateng Lewandowski onderuit in de 16. Stafschop! Lewandowski lanceert de bal net langs de paal de tribune in… De Poolse aanvoerder staat duidelijk onder stres… De volgende aanval is het dan toch raak. Een snelle spelhervatting van Neuer zorgt ervoor dat de bal zonder veel tegenwerk Draxler, die Ozil vind. De snelle aanvaller loopt in de ruimte en kan de bal op de voet van Muller leggen, die beheerst de 1 – 0 binnen legt. Polen duwt het tempo de hoogte in. We hervatten het spel en meteen staat Milik op de goede plek om de bal voor het doel te smijten, maar Lewandowski komt een schoenmaat tekort om de bal tegen de netten te duwen. Het Poolse middenveld schuift mee naar voren en de Duitsers hebben moeite om de bal in de ploeg te houden. Hun inspanning word beloond wanneer Kryckowiak Lewandowski voor Neuer kan bedienen. De Poolse vedette legt de bal netjes in de hoek. 1 – 1 en op dit moment staat Polen virtueel in de finale. Voor de rest van de eerste helft bleef de bal vooral op het middenveld circuleren maar geen van beide teams wist te scoren. Het begin van de 2e helft is in handen van de Duitsers, ze laten de bal goed circuleren en slagen erin om enkele malen Muller of Götze de ruimte in te sturen en aan te spelen maar toch is het Lewandowski dat net na het uur de betere kans krijgt, maar ook hij stoot op een sterk keepende Neuer. Polen krijgt steeds meer grip op de wedstrijd en neem net na het uur de wedstrijd in handen, maar toch is het opletten geblazen voor de scherpe counters van Duitsland. Milik komt nog dicht bij het verlossende doelpunt maar word terecht teruggefloten voor buitenspel. Net voor tijd trekt Howedes aan de noodrem en legt Milik tegen de grond. Dit levert hem een gele kaart op en een poolse vrije trap.Wawrzyniak zet de bal voor, vind Grosicki maar die kopt op zijn beurt net naast de verkeerde kant van de paal… Nog een laatste Duitse tegenaanval levert Wawrzyniak rood op. Dit keer was het de pool die alle zeilen moest bijzetten om Ozil af te houden van het misschien wel beslissende doelpunt. De vrije trap plaatst hij in de muur. De Poolse muur ramt de bal richting Neuer en hoort het fluitsignaal. De Polen gaan door naar de finale op basis van hun uitdoelpunt!!! Dit was een geweldige halve finale waar beide teams het beste van zichzelf gegeven hebben, maar er kan er slecht eentje doorgaan naar de finale…

Duel om de 3e plek.

In de klein finale staan Zwitserland en Duitsland tegen elkaar. Zwitserland dat gecumuleerd een 3 – 5 te verwerken kreeg en Duitsland dat de finale aan hun neus zag voorbijgaan door een uitdoelpunt… Beide teams zoeken vergelding, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden! Zwitserland gaat voor zijn alom bekende 4 – 5 – 1, terwijl de duitsers opnieuw voor hun aanvallende 3 – 5 – 2 formatie gaan.

Er word afgetrapt en meteen is duidelijk dat er voor eremetaal gespeeld word. Beide teams kiezen volop om in de aanval te gaan, wat resulteert in mooi spannend voetbal. Toch is het wachten tot net voor het half uur , wanneer Embolo op wandel gaat door de Duitse defensie. Zijn schot word in eerste instantie nog weggeduwd door Neuer, maar Mehmedi die goed gevold was loopt de  1 – 0 over de doellijn. Zwitserland op jacht naar meer. De zwitserse combinatie blijven het speelveld sieren maar keer op keer staat de Duitse defensie als een muur, aangestuurd door Neuer. Ondanks alle druk kan Zwitserland het verlossende tweede doelpunt niet vinden… Kan Duitsland het tij keren? Na de aftrap van de 2e helft lijkt het noodlot toe te slaan voor de Duitsers. Shaqiri komt op snelheid alleen voor Neuer  maar Neuer bewijst nogmaals waarom hij nummer 1 op de wereldranglijst staat… Weg kans… Zwitserland trekt de wedstrijd volledig naar zich toe maar kan de Duitse doelman niet verschalken. Toch is het steeds opletten geblazen voor de Duitse counter. 20 minuten voor tijd kan Zwitserland de overwinning binnenhalen, maar stuit opnieuw op een ijzersterke Neuer. De beste kans is voor Shaqiri die de bal voorbij de keeper op de paal weet te plaatsen… Toch valt het doelpunt aan de andere kant! Na een matige inworp van de Zwitsers weet de ingevallen Gomes Ozil te bereiken die op snelheid de flank kan aflopen. Een mooi stukje combinatievoetbal tussen Ozil, Gomes en Muller zorgt ervoor dat deze laatste de gelijkmaker zonder problemen in het doel kan tikken. We staan terug gelijk ! In de slot minuten trekt Zwitserland nog eens alle registers open, maar Xhaka kan de bal niet voorbij Neuer plaatsen. De Duitse keeper houd zijn team in de running voor de derde plek, dat is zeker!

Na 90 minuten staat het nog steeds gelijk en gaan we dus de verlengingen in. De eerste verlenging is in handen van de Zwitsers, ze nemen de wedstrijd in handen maar stootten telkens op de Duitse defensie. Net voor het einde van de eerste verlenging komt Gomes nog dicht bij het verlossende doelpunt maar door de fysieke Zwitserse verdediging gaat de bal voorlangs. Net voor tijd word er nog een Zwitsers doelpunt terecht afgekeurd… De spanning is hier te snijden, je kan een speld horen vallen in het stadion, alle supporters zitten op het puntje van hun stoel. Beide teams nemen hun voorbereidingen voor de allesbeslissende strafschoppenreeks. Schär zet Neuer op het verkeerde been en zet zijn eerste straschop om in een doelpunt. De zenuwen spelen Podolski parten en hij ziet zijn strafschop de tribune invliegen… Kunnen de Duitsers deze tegenslag ombuigen??? Rodriguez scoort zijn straschop, al zat Neuer deze keer wel in de juiste hoek en mist hij de bal met millimeters. Ook Muller bezwijkt onder de druk en ook zijn strafschop beland in de tribune. Behrami pegelt zijn strafschop los in het midden van het doel waar Neuer hem vakkundig wegwerkt. De ingevallen Gomes breng de Duitsers op 2 – 1. Mehmedi zet zijn straschop vol zelfvertrouwen om in een goal. 3- 1. Alle druk ligt nu bij Tony Kroos. Hij moet zijn strafschop scoren om Duitsland in de running te houden. Maar ook voor hem word de druk teveel en ook zijn strafschop gaat richting tribune.

Zwitserland behaalt een felbevochte 3e plaats dankzij hun 3 – 1 strafschoppenreeks tegen de Duitsers.

We mogen terecht trots zijn op beide teams, die een weergaloze prestatie hebben afgeleverd!

Finale: Portugal – Polen

En dan nu het moment- de- gloire. Onze 2 finalisten hebben hier vanavond naartoe gewerkt, de finale van onze #vEURO2016. Wie van beide teams zal zich kronen tot kampioen van Europa? Polen gaat voor hun 4 – 5 -1 en ook Portugal kiest voor deze controlerende opstelling.

Beide teams starten terughoudend aan hun finale. Al krijgt Portugal een eerste kans na 3 minuten, Gomes test Fabianski, maar de Poolse keeper is bij de les. De tegenaanval test meteen Patricio, maar ook hij zit in de wedstrijd en houd zijn doel proper. Na een wervelend eerste kwartier van Portugal, neemt Polen de volgende 15 minuten in handen. Het laatste kwartier van de eerste helft word er vooral heen en weer gevoetbald, maar geen van beide ploegen kan een echte kans creëren. Het is duidelijk dat beide teams schrik hebben om dat eerste doelpunt te moeten slikken. Al is het even schrikken wanneer Lewandowski net voor de rust de bal in zijn voet krijgt in de 16, maar wanneer hij word teruggefloten voor buitenspel slaakt te verdediging een zucht van opluchting. Hier had meer ingezeten voor de polen. 54% balbezit met de rust en slechts 1 schot op doel voor de Polen, tegenover 46% balbezit en 2 schoten op doel voor de Portugezen. Beide teams houden het achteraan goed strak, dat is duidelijk.

Het begin van de 2e helft is meteen opletten geblazen voor de Portugezen, Blaszcycowski kan uithalen vanuit de 2e lijn, maar Rui Patricio is er klaar voor en houd de bal klemvast. Polen voort de druk op en trekt de wedstrijd naar zich toe. Toch blijft Portugal meevoetballen maar ze kunnen niet echt hun spel spelen door de verdedigende Poolse achterlinie. Tien minuten voor tijd komt de portugese finesse bovendrijven wanneer Nani en magistraal balletje om Fabianski, op de paal ziet uiteenspatten. Portugal lijkt zijn 2e adem gevonden te hebben en domineert de laatste 10 minuten, ze komen dicht bij het verlossende doelpunt maar Fabianski ontzegt ze dit steevast. Na de reguliere speeltijd is het nog steeds 0- 0.

We gaan naar de verlengingen. Enkele frisse krachten op het veld en we gaan van start op zoek naar eremetaal. De beginfase van deze eerste verlenging is voor Portugal, het duurt niet lang of Fabianski moet helemaal in de hoek duiken om het doel leeg te houden. Dit maal stond Quaresma achter het kanon. Portugal drijft de druk op en krijgt de ene na de andere kans, zo kan R. Sanchez uithalen maar opnieuw staat Fabianski waar hij moet zijn en houd zijn team in de running voor die felbegeerde eerste plek. Christiano Ronaldo, neemt de afvallende bal mee in de hoek en wil hem voor doel smijten, maar dan slaat het noodlot toe voor Polen. B. Salamon krijgt de bal op het achterhoofd, zet zo Fabianski helemaal opzij en ziet de bal tegen de netten vallen… Portugal op voorsprong door een eigen doelpunt van Polen. Polen aangeslagen, maar zet toch alles op alles, wat natuurlijk in de kaart speelt van het snelle Portugal. Polen tracht de aanvallen van Portugal om te zetten in een counter maar dit lukt niet altijd, de Poolse aanvallers combineren goed maar kunnen geen echte doelkans creëren, lees forceren. Na de korte break gaan we aan de slag voor wat het laatste kwartier van ons Europees Kampioenschap zal zijn. Polen gaat volop voor de aanval en kiest voor een zeer agressieve 4-2-4. Polen krijgt de kansen wel maar kan nooit voluit uithalen, Portugal loopt zeer sterk te verdedigen. De agressieve tactiek lijkt te werken, Polen krijgt grip op de wedstrijd, maar kan helaas zijn stempel niet doordrukken.

En dan klinkt het eindsignaal ! Portugal is EUROPEES KAMPIOEN ! ! !

 

dsc_0018

Voor de Stats Freaks onder ons:

Topscoorder

Engeland H. Kane 13
Zwitserland Embolo 13
Polen Lewandowski 12

H. Kane staat met 13 doelpunten gelijk met Embolo, maar doordat Engeland vroegtijdig werd uitgeschakeld behaalde H. Kane een hoger doelpunt/wedstrijd saldo en eindigt hij dus bovenaan.

Clean Sheets

Portugal Patricio 5
Duitsland Neuer 4
Zwitserland Sommer 3

De Fair Play Trophy gaat deze keer naar Zwitserland, met slechts 1 gele en 1 rode kaart op het hele tornooi !

Het was een schitterend tornooi vol spanning, sensaties en emoties.

We willen alle deelnemende coaches bedanken voor hun deelname, mede dankzij jullie is dit tornooi zo’n succes geworden!

 

Please follow and like us: