Sporting Charleroi kroont zich onder vakkundige leiding van Jens Wijns tot kampioen!!!

Stopzetting competitie

Naar aanleiding van de sterk gedaalde interesse in onze Jupke’s Pro League heeft het bestuur van onze Fifafriends.be groep unaniem beslist om de competitie af te ronden. De resterende wedstrijden worden als draw genoteerd zodat de gespeelde partijen de beslissende eindstand vertegenwoordigen.

Terechte winnaar

Reeds van in het begin van onze Jupke’s Pro League werd duidelijk dat Sporting Charleroi thuishoorde in de bovenste regionen van onze competitie. Met 18 winstpartijen, slecht 1 verlieswedstrijd en 3 draws kroont Charleroi zich tot allereerste kampioen van onze Jupke’s Pro League. Op de tweede plaats eindigt OHL, waar Jarno de Bakker aan het roer staat. Zij ronden deze competitie af met 13 overwinningen, 5 draws en 4 verlieswedstrijden. Zulte- Waregem staat met 12 gewonnen wedstrijden, 8 draws en 2 verlieswedstrijden op de 3e plaats.

eindstand

Het was een lang en zwaar seizoen voor alle teams, maar toch wist Jens “De Tank” Wijns zijn uitstekende vorm vast te houden.

Enkel in het begin van de competitie heeft hij specifiek getrained met Charleroi. Oorspronkelijk liep niet alles zoals het moest, maar gaandeweg is alles helemaal beginnen loslopen. Ook buiten deze competitie vond je Jens geregeld in de online seizoenen, spelend met Charleroi. Maar hij vond de wedstrijden van de Pro League toch anders. “Er zaten veel sterke tegenstanders in deze competitie en ik heb dan ook alles uit de kan moeten halen om er elke wedstrijd het beste resultaat uit te halen.” vertelde Jens ons. Dat Pollet de topschutter van onze competitie is geworden was helemaal geen doelstelling voor de coach. “ik heb er niet speciaal op gelet, nuja toen ik zag dat hij zo hoog stond werd hij wel mijn vaste penaltynemer. Maar voor de rest lette ik er niet echt veel op. Hij kwam wel bijna elke week tot scoren, maar dat zou te maken kunnen hebben met het 4-3-3 systeem waar ik in speelde en door mijn speelstijl van zo lang mogelijk de bal bij te houden en rond te spelen tot ik in een bijna onmisbare scoringskans kwam, was het vaak Pollet die uiteindelijk de klus kon afmaken.” “Graag wil ik nog zeggen dat ik enorm genoten heb van elke week tegen zulke goede en faire tegenstanders te spelen. Elke speler in deze competitie had enorm veel respect voor de tegenstanders en gaf altijd tot de laatste minuut 100 procent. Ook een dikke pluim voor de organisatie hiervan trouwens. De competitie stak heel goed in elkaar en zal wel veel werk gekost hebben. Dus een dikke mercie dat ik hieraan kon meedoen ! ! !”.

De tweede plaats was voor OHL, onder leiding van Jarno “Juvke_” De Bakker. Op de vraag of hij speciale voorbereidingen had getroffen voor dit seizoen was de coach duidelijk. “Buiten een beetje de kern te analyseren om zo te kijken welke manier van spelen het beste bij de ploeg past, is er niet zoveel voorbereidend werk geweest. Ik heb de ploeg vooral leren kennen door het seizoen heen.” Ook had hij een duidelijk antwoord klaar op de vraag naar sleutel tot het vasthouden van zijn succesvolle strategie. ” Ondanks een vormdipje, en af en toe een tegenvallend resultaat, ben ik best tevreden over de algemene resultaten. Gebruik maken van de snelle flanken en het voetballend vermogen op het middenveld waren de sleutel tot het succes.” Op de vraag wat hij van deze competitie vond antwoordde De Bakker als volgt: Zoals reeds gezegd waren er enkele mindere prestaties waarvan ikzelf niet tevreden ben. Al is de 2e plaats wel een goed resultaat met een team als OHL. Het enige spijtige vond ik wel de vroege opgevers, waardoor er een paar drastische veranderingen in het klassement hebben plaatsgevonden.

Tot op het moment van schrijven hebben we nog steeds geen reactie ontvangen vanuit het kamp van Zulte- Waregem. Zij zijn waarschijnlijk nog aan het nagenieten van hun 3e plaats.

Naast de titel wist D. Pollet zich ook te kronen tot topschutter van de competitie. Met 20 doelpunten laat hij de competitie achter zicht. M. Simon van KAA Gent volgt op de 2e plaats met 15 goals en M. Leye sluit de top 3 met 8 goals.

Dankzij zijn overwinning krijgt Jens “De Tank” Wijns met Sporting Charleroi  een ticket voor ons volgende online tornooi. Ook Zulte- Waregem en OHL hebben zich weten te verzekeren van Europees voetbal. Ze kwalificeren zich voor onze online Europa League. Sporting Charleroi heeft reeds bevestigd, OHL zou graag willen maar zij zijn door degradatie niet meer beschikbaar in Fifa 17… Zoals reeds vermeld nog steeds geen reactie ontvangen van Zulte- Waregem… Misschien moet KAA Gent stilaan beginnen hopen op een plekje in het Europees voetbal…

Please follow and like us: