Fifa Night #vWkClubs2016

De groepsfase

Groep A begint langzaam aan het tornooi. FC Barcelona onder leiding van Michael Seghers gaat met een 0 – 1 nederlaag van start tegen Al- Ahli, aangevoerd door Jarno De Bakker. Ook de tweede wedstrijd in deze groep word met het kleinste verschil gewonnen. Het Sao Paulo van Tim Moriau houd de 3 punten thuis tegen het Boca Juniors van David Mostinckx. De wedstrijden verlopen hier eigenlijk grotendeels zoals verwacht. Al wensen we wel aan te halen dat enkel Sao Paulo het dominerende Al- Ahli aan banden wist te leggen. Zij zijn de enige ploeg die punten wist af te snoepen van de koplopers door 2x gelijk te spelen. Zoals verwacht maakt Al- Ahli zijn favorietenrol in deze poule waar en gaat als eerste door naar de halve finale. Sao Paulo weet de 2e plaats te pakken en word zo de 2e halve finalist. Zowel FC Barcelona als Boca Juniors stranden in deze poule op 6 punten, maar door het doelpuntensaldo is het FC Barcelona dat de 3e plaats inneemt. En dus eindigt Boca Juniors hier als laatse.

In groep B kan het Chelsea FC van Jeroen ‘Snipesc0par’ Mannaert, het aanvallend geweld van de Kaizer Chiefs onder leiding van Jelle ‘De_Sjelle_Be’ niet meer houden. Na de eerste sweaty goal van de Kaizer Chiefs lijkt de engelse defensie verloren en zo eindigt de openingswedstrijd van groep B in een 0 – 4 overwinning voor de Zuid- Afrikanen. Regerend kampioen David ‘Samus1977’ De Maeyer verdedigd zijn titel met Al- Hilal. Zijn eerste tegenstander, het Montreal Impact van nieuwkomer Kevin ‘The King’ Vranckx bleek al meteen een harde noot om te kraken. Toch weet Al Hilal het net de vinden en wint David zijn eerste wedstrijd met 0 – 1. In de 2e ronde van groep B vind je meteen een van de spannendste wedstrijden van het tornooi. Kaizer Chiefs krijgt het zwaar te verduren van Montreal Impact. De aanvallende druk van coach Vranckx is overweldigend en de Zuid- Afrikanen worden overrompeld… Een zware 4-1 ruststand is hier het bewijs van. Wat coach Jelle in de kleedkamers heeft uitgespookt is voor ons nog steeds een vraag, maar wat het ook was… Het heeft wel gewerkt. Herboren begonnen zijn Zuid- Afrikanen aan de 2e helft. Het leverde een geweldige wedstrijd op en gaandeweg werd het duidelijk dat Jelle niet van plan was om zijn eerste nederlaag op te lopen. Net voordat de scheidsrechter de wedstrijd affloot had hij de gelijkmaker getroffen. Een wervelende wedstrijd met een 4 – 4 eindstand. Spanning ten volle!!! De teams liggen in deze poule behoorlijk dicht op elkaar, zo moet de laatste ronde in deze groep uitmaken wie samen met David De Maeyer doorgaat naar de halve finales… Als Kevin ‘The King’ Vranckx de drie punten weet te pakken tegen het ongeslagen Al- Hilal van David ‘Samus1977′ De Maeyer weet hij meteen bij zijn eerste deelname een plek te bemachtigen voor de halve finales! Maar als hij niet wint of gelijk speelt, en Jelle weet 3 punten te pakken tegen Chelsea FC dan gaan de Kaizer Chiefs door naar de eindronde van dit tornooi.

Ongeloofelijk maar waar, het is Montreal Impact dat al snel in de wedstrijd kan scoren tegen het machtige Al- Hilal. In de 2e helft van de wedstrijd krijgt Al- Hilal meer greep op de match maar ondanks de hoge aanvallende druk weten zij het net niet te raken. Deze zege maakt meteen een einde aan de droom van Kaizer Chiefs’ coach Jelle, die zo de halve finale door zijn vingers ziet glippen. Ondanks deze tegenslag weet hij zijn wedstrijd tegen het Chelsea van Jeroen toch te winnen met een magere 1 – 0 eindstand.

De eindronde

De eerste halve finale word meteen een zware dobber voor coach Kevin. Hij treft hier het Al- Ahli van Jarno, die uit is op wraak voor zijn uitschakeling in onze vorige Fifa Night. Toch weet Montreal Impact de 0 te houden in hun eerste confrontatie. Een spannende wedstrijd waar beide teams de nodige kansen gecreëerd hebben maar jammer genoeg niet tot scoren kwamen. Dit beloofd voor de 2e wedstrijd…

In de 2e halve finale stonden het Al- Hilal van David DM en het Sao Paulo van Tim tegenover elkaar. David, die reeds aangegeven had dat hij er alles aan ging doen om zijn titel te verdedigen begon meteen sterk aan de partij en dwong Sao Paulo tot verdedigen. Een 3 – 0 overwinning voor David was het resultaat van al deze aanvallende druk. Kan Sao Paulo onder leiding van Tim het tij nog keren? We kijken uit naar de terugwedstrijd.

Dan was het tijd voor alweer een thriller van formaat. De beslissende wedstrijd tussen het Al- Ahli van Jarno en het Montreal Impact van nieuwkomer Kevin. Jarno weet dat het alles of niets is en komt sterk op voorsprong. Een vroeg 2 – 0 voorsprong nijpt kevin om de keel. Toch weet onze nieuweling de weg naar het doel te vinden en probeert hij zo terug in de wedstrijd te komen. Even leek het erop dat Montreal de score gelijk zou trekken maar de keeper laat zich niet verschalken… Dit was een zeer spannende wedstrijd die alle kanten kon opgaan, maar toch was het de ervaring van Jarno ‘Juvke_’ De Bakker dat hier voor de overwinning zorgde. En dus hebben we onze eerste finalist! Al- Ahli, onder leiding van Jarno ‘Juvke_’ De Bakker.

In de terugwedstrijd van de 2e halve finale moest Sao Paulo aan de bak. Zij kijken reeds tegen een 3 – 0 achterstand op. Toch is het opnieuw Al- Hilal dat als eerste de netten laat trillen. Sao Paulo zet alle zeilen bij maar geraakt niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel. Dankzij deze uitslag weet David met Al- Hilal zijn plek in de finale te bemachtigen.

De Finale

Opnieuw staan deze twee sterke tegenstanders tegen elkaar… De finale gaat traag van start, geen van beide heren wil vroeg fouten maken en dus word er vooral terughoudend gevoetbald. Naarmate de tijd vordert neemt het vertrouwen van beide teams toe en dat levert fraai aanvallend voetbal op. Toch is het wachten tot 5 minuten voor rust voor het eerste doelpunt. Carlos Eduardo word alleen voor doel gebracht, en dat werkt David foutloos af. 0 – 1 is dan ook de ruststand van deze spannende finale. Na de rust vliegen beide teams er weer hard in. Een dikke pluim voor de verdediging van Al Hilal. Zij lijken net dat tikkeltje sneller te zijn en geven daardoor Al Ahli niet de ruimte die ze zo hard nodig hebben… Net op het uur slaagt Al Hilal weer toe. Opnieuw is het Carlos Eduardo die de diepte word ingestuurd en opnieuw werkt hij foutloos af. 0 – 2.  David zit op rozen, nu maar afwachten of Jarno hier het tij nog kan keren… 8 Minuten later is zijn antwoord daar. Al Soma krijgt de ruimte die hij zo hard zocht en knalt de 1 – 2 tegen de netten. Een kwartier voor tijd voert Jarno enkele tactische wijzigingen door en voert de druk zo op. 5 minuten voor tijd krijgt hij de kans die hij zo nodig had maar K. Sharahili is bij de les en houd zijn netten schoon. Zo eindigt deze spannende editie van onze Fifa Night op alweer een tornooiwinst voor David ‘Samus1977′ De Maeyer met Al Hilal ! ! !

De kleine finale verdient ook nog een plekje in dit artikel. Hier stonden Montreal Impact en Sao Paulo tegenover elkaar. Dit was alweer een zenuwslopende wedstrijd die na de eerste 90 minuten op een gelijke stand eindigde. 2 – 2. Ook de verlengingen brachten geen uitsluitsel. Er waren maar liefst 12 penalty’s nodig om de winnaar aan te duiden. Het was Montreal Impact van Kevin ‘The King’ Vranckx dat als eerste bezweek onder de enorme druk. Zijn 4e penalty werd gestopt door Pierrino Faria . Maar de druk werd ook te groot voor het Sao Paulo van Tim ‘Enix_Be’ Moriau, want ook zijn 4e penalty word gepakt. En uiteindelijk is het E. Bush dat zijn team de 3e plaats van het tornooi bezorgt door de laatste penalty van  Sao Paulo uit het net te houden!!!

Zoals jullie hebben kunnen lezen was dit alvast een van de spannendste edities van onze Fifa Night, waarbij zowel onze finalisten als onze invallende nieuwkomer een ijzersterk tornooi hebben gespeeld! Wij wensen alle deelnemers te bedanken voor hun geweldige inzet en geleverde prestaties, en wij kijken alvast reikhalzend uit naar alweer een volgende editie!!!

Een volledig overzicht van het hele tornooi kan je hier raadplegen.

Please follow and like us: