We hebben onze Online Europa League finalisten ! ! !

Onze eerste Online Europa League finale staat voor de deur.

Beide teams hebben een stevige groepsronde achter de rug, en ook tijdens de knock- out fase bleken onze 2 finalisten te sterk voor hun tegenstander. Zo heeft Jupke’s Pro League winnaar Jens Wijns zijn favorietenstatus reeds beaamd door opnieuw een sterke prestatie neer te zetten in onze Online Europa League. In de groepsfase wist hij ST. Etienne en Manchester United achter zich te laten. Hij eindigde als eerste in zijn poule, met 3 punten voor op het sterke AS Roma van Yari Covens. Een spannende 2 – 2 en een 2 – 3 overwinning voor Charleroi waren de resultaten hier.Charleroi heeft in de knockout zowel Ajax als Villareal achter zich gelaten. Het Ajax van Kurt Iwens, momenteel 3e in de 1e klasse van onze Fantasy League en Villareal onder deskundige leiding van nieuwkomer Dylan Stremersch. Ook Yari heeft een indrukwekkend parcours afgelegd. Hij wist in de eerste ronde van de knock-out het Braga van Hovhannes opzij te schuiven. Hovhannes heeft een geweldige start gemaakt in het tornooi maar Yari kon zijn succes aan banden leggen. In de volgende ronde trof het AS Roma van Yari, het Genk van Jarno de Bakker. Onze Vicekampioen in de Jupke’s Pro League veroverde dankzij die 2e plaats een Europees ticket. Normaal zou Jarno met OHL dit Europees avontuur afgetrapt hebben, maar door de degradatie van OHL in de Jupiler Pro League, moest hij op zoek naar een ander team om het Europees avontuur aan te gaan. Na overleg met de organisatie heeft hij voor Genk gekozen. Toch bleek hij niet van hetzelfde kaliber te zijn dan Yari. Yari zette opnieuw 2 winstpartijen op zijn naam en word dus onze 2e finalist.

Wij kijken dus reikhalzend uit naar de clash tussen deze toppers:

( Yari Covens ) AS Roma vs Sporting Charleroi ( Jens Wijns )

 

 

 

 

Please follow and like us: