Fifa Night: Women’s World Cup

 

Het was alweer langer dan voorzien, maar gisteren was het dan eindelijk zover. Opnieuw trokken onze coaches richting de virtuele grasmat om zich met elkaar te meten. Deze keer stonden de vrouwenteams centraal, en werd er dus gekozen om een virtuele Women’s World Cup te spelen. Op basis van vorige edities werd de teamkeuze afgestemd. Eerst was Kevin ‘ The King ‘ Vranckx aan de beurt. Hij koos meteen voor Les Bleu’s. Tijdens zijn debuut werd hij meteen 3e en dacht met Frankrijk zijn stempel ook op dit tornooi te kunnen drukken. Michael’ De Smalle ‘ Seghers koos, na het aantal sterren per team te tellen, voor Brasilië.  Hij had gehoopt op een vrouwelijke Pelé, maar kwam van een magere reis terug… Sven ‘ Svenne ‘ De Boeck had zijn oog al snel laten vallen op het goed voorziene Zweden… Blond, blauwe ogen en … Veel aanvallend voetbaltalent… David ‘ Ultrawolf’ Mostinckx zag zijn kans schoon en koos voor het sterk presterende Duitsland, onder leiding van een sterke Anja Mittag. Toen was het de beurt aan titelverdediger David ‘ Samus1977 ‘ De Maeyer. Na veel wikken en wegen is hij gezwicht voor het sterk aanvallend Noorwegen dat wordt aangevoerd door Maren Mjelde. Jelle ‘ De_Sjelle_Be’ Vastavel koos ook na veel twijfel toch voor Canada. Hij hoopte dat de grote vedette Sinclair haar team op sleeptouw zou nemen. Last but not least opteerde Jarno ‘ Juvke ‘ De Bakker voor Australië, met het oog op het underdog effect van een sterke,(in de voorbereiding spelende), Lisa De Vanna.

De poule des doods

Door de verdeling van de poules op basis van het aantal punten, krijgen we deze editie een poule des doods. In poule A staan titelverdediger David DM, underdog Jarno, belofte Kevin en reuzenklopper Sven. Hier zal er voor elk punt gestreden moeten worden en puntenverlies betekend misschien wel het verschil tussen de halve finale en het duel voor de 5e en 6e plek… In de andere poule is het vooral uitkijken naar het onderlinge duel tussen David M en Michael.

Zoals verwacht was het spanning ten top in Poule A. Australië begint voorzichtig aan het tornooi tijden de openingswedstrijd tegen Zweden. Zweden, niet van plan om bij te pakken te blijven neerzitten laat mooi aanvallend voetbal zien, maar geraakt niet verder dan een 2 – 1 verliespartij. De eerste drie punten van Australië zijn een feit. Ook de clash tussen David ‘ Samus1977 ‘ en Kevin ‘ The King ‘ Vranckx is een topper van formaat. David heeft nog een rekening te settelen na zijn verliespartij tegen Kevin tijdens ons vorige tornooi. (nvdr. Dit was David zijn enige verliespartij van het tornooi) Beide heren spelen een degelijke wedstrijd, maar toch weet David zijn stempel te drukken en pakt de 3 punten. Ook een 2 – 1 eindstand hier. In de volgende ronde treffen Australië en Frankrijk elkaar. Frankrijk probeert zijn spel te spelen maar stuit telkens op een sterk Australië en grijpt hierdoor opnieuw naast de punten. Australië gaat virtueel aan de leiding. Zweden krijgt Noorwegen over de vloer. En opnieuw hetzelfde verhaal, Sven probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar David blijkt te sterk te zijn voor hem. Ook David pakt de 3 punten en zo is er zelfs statistisch geen verschil tussen Jarno en David die nu samen de eerste plek delen. De laatste wedstrijd moet bepalen wie er als leider aan de terugronde begint. De wedstrijd waar iedereen naar uitkeek. Underdog Jarno tegen titelverdediger David DM. Beide heren begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Beide teams werkte hard voor een handje vol kansen maar toch was het titelverdediger David DM die als eerste het net wist doen te trillen. Hij pakt de 3 punten en gaat alleen aan de leiding. Toch verraad de uitdrukking op Jarno’s gezicht dat deze strijd nog niet voorbij is… Het duel tussen Kevin en Sven is dus de strijd om de derde plek. Beide coaches wisten in deze loodzware poule nog geen punten te pakken en staan dus op scherp om dit duel aan te gaan. Toch is het Frankrijk dat de wedstrijd naar zich toe trekt met 2 doelpunten. Zweden kan scherp counteren maar mist toch de koelte om op het beslissende moment toe te slaan. Kevin grijpt zo de 3 punten en veroverd de 3e plaats. Ook Sven maakt duidelijk dat hij niet tevreden is met dit puntenverlies…

In de eerste wedstrijd van de terugronde in poule A ontvangt Zweden Frankrijk. Sven begint gretig aan de partij en laat voelen dat hij uit is op wraak, na het eerdere puntenverlies. Toch bijt Kevin stevig van zich af en zo krijgen we een spannende pot die beslist word door een doelpunt van Zweden, diep in de 2e helft… Zo staat Zweden opnieuw naast Frankrijk in het klassement maar door het doelpuntenverschil blijft Frankrijk bovenaan staan. En dan de clash der Titanen … Opnieuw een zeer stevige en degelijke partij van onze 2 leiders in poule A. Deze keer weet Jarno de 3 punten veilig te stellen. Een 0 – 2 uitslag waar toch meer had ingezeten voor David… Jarno gaat hierdoor aan de leiding. In de volgende ronde is het opnieuw Noorwegen dat de plak zwaait… Na zijn nederlaag tegen Jarno is David helemaal ‘ in the game’ en laat dit ook zien tijden zijn wedstrijd tegen het Zweden van Sven. Een verdiende 3 – 0 waar Sven weinig tegen in kon brengen. Kevin speelt zijn terugwedstrijd tegen Jarno. Opnieuw is het Jarno die het spel bepaald en maar toch niet volledig in zijn element is. Kevin kan hiervan gebruik maken en prikt de 1 – 0 voorbij Williams die het net van Australië verdedigde. Door zijn score tegen deze topper vind Kevin het vertrouwen terug en dat is ook te merken op de virtuele grasmat, hij begint de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bij Australië is het pompen of verzuipen, wil Jarno nog aanspraak maken op de eerste plek in deze poule, zal hij alles uit de kast moeten halen om de 3 punten veilig te stellen. Kevin had dit natuurlijk ook door en anticipeerde goed op het aanvallend vermogen van een sterk drukken Australië… Jammer voor Kevin, maar net voor het eindsignaal weet Jarno de gelijkmaker nog te scoren. Zo delen beide coaches de punten en gaat David ‘ Samus1977 ‘ alleen aan de leiding.

Alles hangt af van de laatste ronde in poule A. De strijd om de eerste plek is nog niet gestreden. Bij verlies of gelijkspel van Noorwegen kan Australië nog genoeg punten pakken om de eerste plaats in de wacht te slepen, mits zij een beter doelsaldo halen dan de Noren…David, de virtuele leider in deze poule, neemt het op tegen een sterk spelende Kevin, die toch vertrouwen heeft getankt uit zijn vorige partij. Jarno moet zijn 3 punten veilig stellen tegen Sven, die er toch om gekend staat om punten af te snoepen van de sterkhouders… Opnieuw begint Kevin stevig aan zijn partij tegen David, maar David is niet meer te stoppen… Kevin kreeg niet de ruimte, nog de tijd om in de wedstrijd te geraken. David domineerde de hele wedstrijd met een zware 0 – 5 overwinning voor onze titelverdediger… Dit is trouwens de grootste overwinning in een onderling duel dit tornooi. Enkel Canada kon dit evenaren in Poule B, maar meer hierover kan je hieronder lezen. Dus met deze ruime zegen weet David ‘Samus1977’ De Maeyer zijn favorietenrol waar te maken en de eerste plaats in poule A te veroveren met 15 op 18 punten. Australië geeft nog een laatste keer het beste van zichzelf en weten de Zweden langszij te schuiven met een mooie 0 – 3 overwinning als resultaat. En zo kennen we dus onze eerste halve finalisten. David & Jarno gaan door naar de halve finale!

PositieTeamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDV - DT
1
Noorwegen65011514 - 4
2Australië64111311 - 4
3Frankrijk611446 - 13
4Zweden610534 - 14

 

Poule B, minder sterk door afwezigheden…

Zoals reeds vermeld is Poule B beduidend minder sterk, dit is vooral te wijten aan de afwezigheden. Onze vaste spelers konden er jammer genoeg niet bijzijn, dus werd de CPU gebruikt om het overige team te spelen. Om het verlies wat op te vangen is er beslist dat de A.I. met de V.S. zal spelen. Hierdoor word Jelle meteen als topfavoriet van de groep naar voren geschoven en word er druk gespeculeerd over wie de andere halve finalist zal worden…

De openingswedstrijd van poule B begint mager… Jelle ‘De_Sjelle_Be’ neemt het op tegen de V.S. Jelle begint niet al te sterk aan de partij, laat de V.S. toe om de bal rond te spelen, maar weet toch de 3 punten te pakken met 2 doelpunten van Chrisine Sinclair. De andere wedstrijd was meteen een met veel inzet… David ‘ Ultrawolf ‘ Mostinckx en Michael ‘ De Smalle ‘ Seghers vechten het duel om de 2e plek meteen uit… Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat David hier met een missie was. Hij zette Michael zonder veel problemen opzij met 3 mooie doelpunten, en pakt zo na deze speelronde de 1e plaats. In de 2e ronde krijgt Jelle Michael tegenover zich. Nadat Jelle zijn gehoopte sterke start tegen de CPU gemist had, probeerde hij zich te herpakken… Met succes, een sterke prestatie met een 5 – 0 overwinning als resultaat… Dit is enkel nog gevenaard door David ‘ Samus1977 ‘ De Maeyer, zoals reeds hierboven vermeld. David kreeg de CPU als tegenstander in deze ronde. Ondanks dat het hem bloed, zweet, tranen en een tegendoelpunt koste, wist hij toch de 3 punten te pakken door met het kleinste verschil te winnen. 1 – 2 was hier de eindstand. Door zijn sterke overmacht springt Jelle op basis van het doelpuntensaldo over David naar de eerste plek in poule B.

Het duel om de eerste plek. In ronde 3 staan Jelle en David tegenover elkaar. Beide teams starten gretig aan de wedstrijd, maar toch is het favoriet Jelle ‘ De_Sjelle_Be’ die als eerste het net doet trillen. 12 minuten later is het opnieuw raak, Scott kan een gestopte doelpoging omzetten en maakt zo de 2e van de avond… Duitsland blijft niet bij de pakken zitten en Anja Mittag neemt haar ploeg op sleeptouw en kan maakt binnen de 5 minuten het verschil kleiner. De rest van de wedstrijd word door beide coaches goed verdedigd en er is geen echt uitgespeelde kans meer gevallen. Eindstand 2 – 1 voor het Canada van Jelle. In de andere wedstrijd van deze ronde heeft Brazilië het moeilijk en gaat met 0 – 1 ten onder tegen de V.S.

Brazilië wil de eerste wedstrijd van de terugronde gebruiken om zijn eerste punten veilig te stellen. Helaas voor Michael blijft hij ondanks de aanhoudende aanvallende druk, steken op een 1 – 1 gelijk spel. Michael pakt hier zijn eerste en enige punten in deze poule… Hier treffen beide favorieten van poule B elkaar weer. David heeft zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en begint zelfzeker aan de wedstrijd. Zowel Duitsland als Canada beschikt over een geslepen aanval, toch is het wachten tot de 2e helft voor het eerste wapenfeit… De hele tweede helft gaat het op en af, maar geen van beide teams kan het verschil maken. Maar dan is het Bélanger die haar team op sleeptouw neemt. Ze ziet een kans om aan te leggen, knalt de bal staalhard tegen de rug van Schmidt. Schmidt recupereert en kan de bal naast Schult in het netje leggen. Jelle dacht de 3 punten binnen te halen, maar dat was zonder Kerschowski gerekend. Diep in blessuretijd krijgt Duitsland een vrije trap. David had nog een trukje in zijn mouw zitten. In plaats van de bal op doel te trappen, opteerde hij voor de bal breed te leggen naar Kerschowki. Zij krijgt een beetje ruimte en ramt de bal ,van net buiten de 16, mooi in de linkse onderhoek, en dwingt zo zijn deel van de punten af.

In de voorlaatste ronde van poule B voelt Duitsland de naweeën van de zware partij tegen Canada. Duitsland gaat hier roemloos, met het kleinste verschil, onderuit tegen de V.S. Een 0 – 1 nederlaag voor Duitsland. Ook Canada is zichtbaar vermoeid van de clash tegen Duitsland. Toch weten zij creatief voetbal te brengen en word het duel tegen Brazilië met 0 – 2 gewonnen.

De laatste ronde is maar en formaliteit deze poule. Brazilië gaat opnieuw onderuit tegen het sterk spelende Duitsland. 0 – 2 is hier de eindstand. Jelle krijgt als laatste tegenstander opnieuw het V.S. van de CPU voorgeschoteld. Deze partij eindigt op een 1 – 4 overwinning voor Jelle. Zo pakt Jelle de eerste plaats met 16 op 18 punten, David gaat mee naar de halve finales met 10 op 18. De VS eindigt als 3e met 7 punten en Brazilië eindigt laatste met slechts 1 puntje.

PositieTeamGespeeldWinstGelijkspelVerliesPuntenDV - DT
1Canada65101616 - 3
2Duitsland6312109 - 5
3U.S.A.621375 - 9
4Brazilië601511 - 14

Halve Finales

David ‘Samus1977’ De Maeyer treft David ‘Ultrawolf’ Mostinckx en Jarno ‘Juvke_’ De Bakker moet het opnemen tegen Jelle “‘De_Sjelle_Be’ Vastavel.

In de eerste halve finale tussen Noorwegen en Duitsland was het meteen duidelijk wie hier de plak ging zwaaien. Noorwegen domineerde de hele wedstrijd en wist 4x het doel te treffen, Duitsland kon niet veel meer dan dit ondergaan, maar wist toch nog een eer redder te scoren. Een toch wel zware 4 – 1 overwinning voor onze titelverdediger.

De 2e wedstrijd van deze halve finale was een pak spannender. Opnieuw was het onze titelverdediger die de wedstrijd naar zich toe trok, maar het Duitsland van David stond sterk te verdedigen. Toch sloeg Noorwegen erin om Duitsland met 2 – 1 achter zich te laten. Zo kennen we onze eerste finalist, titelverdediger David ‘ Samus1977 ‘ De Maeyer !

In de 2e halve finale troffen Jarno ‘ Juvke_’ De Bakker en Jelle ‘ De_Sjelle_Be’ elkaar. De eerste partij werd een gesloten wedstrijd. Beide coaches gaven weinig weg, er werd op hoog niveau verdedigd. Toch is het Jelle die de Australische muur kan slopen… Zijn 0 – 1 voorsprong word met lijf en lede verdedigd. En met succes, de eerste wedstrijd word door de Canadezen gewonnen. In de tweede wedstrijd ligt de bal in het kamp van Jarno. Beide teams beginnen sterk aan deze beslissende partij, opnieuw word er sterk verdedigd van beide coaches, en toch is het opnieuw Canada dat als eerste het net doet trillen. Dankzij deze voorsprong komt de finale dichter, maar Jarno zou Jarno niet zijn als hij er niet alles aan zou doen om toch die finaleplek in de wacht te slepen. Wat volgt is een wervelend spektakel van aanvallend voetbal, maar doordat Jarno de druk opvoert laat hij achteraan gaten vallen waarvan Jelle gretig gebruik maakt. Deze stevige partij eindigt in een 3 – 1 overwinning voor Jelle, waardoor we onze 2e halve finalist kennen. Jelle ‘De_Sjelle_Be’ neemt het op tegen David ‘Samus1977’ De Maeyer.

De Finale – Alles of niets…

De spanning is om te snijden… Hier staat veel op het spel… Kan David zich opnieuw tot winnaar kronen en zo, net zoals Jarno, 3X de wisselbeker in zijn bezit houden? Kan Jelle hier een stokje voor steken en zo, net zoals David , een 2e keer de wisselbeker winnen?

Beide coaches beginnen aan deze wedstrijd met klamme handjes. Er word in eerste instantie terughoudend gespeeld, beide teams willen niet meteen op achterstand vallen… Toch is het Canada onverwacht op voorsprong komt wanneer een slecht uitverdedigde bal op de voet van Schmidt valt, die zo de bal over doelvrouw Fiskerstrand lobt. Na 16 minuten staat Noorwegen op achtervolgen. Deze portie geluk voor Canada brengt Noorwegen niet van streek… Ondanks zijn achterstand blijft David rustig. Hij probeert terug grip op de wedstrijd te krijgen. Na 23 minuten kopt hij een bal op de lat. Hier komt Canada goed weg. Noorwegen blijft de druk opvoeren en Canada moet terugplooien, maar keer op keer blijkt de witte Canadese muur alert te zijn. Er word weinig weggegeven achteraan. Buchanan heeft de verdeigende linie onder haar controle en bewijst haar cruciale rol in het team nogmaals… Net voor de rust krijgt Noorwegen opnieuw een beetje ruimte, Hansen haalt verschroeiend uit, treft de paal, maar de bal vind geen Noorse voet, dus word uitverdedigd. Dit was misschien wel de gelijkmaker geweest… Tijdens de rust word er door beide coaches tactisch van formatie gewisseld. Er is een duidelijke zucht van verlossing te horen bij Jelle, die toch het laatste kwartier op verdedigen was aangewezen…

Het is duidelijk dat de tactische wijzigingen voor Jelle goed uitpakken, hij begint wervelend aan de tweede helft, met meteen een kans of 3 binnen de eerste 5 minuten. Het is duidelijk dat hij niet achteruit gaat zitten en de wedstrijd op slot gooit… De tweede helft word vooral op het middenveld gespeeld, de kansen die beide teams afdwingen worden vakkundig opgevangen door de verdedigende partij… In de 80 minuut valt het doek over deze finale… Na een fout van Lund, krijgt Canada een vrije trap. Mooi afgelegd trapt Sinclair de bal op de paal, maar Zadorsky kan de bal voorzetten tot bij Matheson, die op Fiskerstrand trap. Fiskerstrand kan de bal in eerste instantie net uit doel houden, maar Bélanger stond op doe goede plek en kan de 0 – 2 ongehinderd binnenleggen. David had moeite met de druk van Jelle en dat dwong David tot verdedigen… Jelle bleef de druk hoog houden en David bezweek hieronder,na mooi combinatiespel is het Bélanger die de 0 – 3 eindstand op het bord zet. Dit was een felbevochten finale, waar beide coaches kansen afdwongen, maar het was Canada dat de eindzege in de wacht wist te slepen.

 

 

Please follow and like us: