Online World Cup

Ultieme test

Op basis van onze vorige tornooien hebben we voor dit tornooi gekozen om de poules te verdelen op basis van prestaties. Zo krijgt iedereen een poule waar alles mogelijk is, zonder dat er vooraf een duidelijke winnaar aanwezig is. Dit resulteert dan weer in mooi aanvallend en misschien wel verrassend voetbal.

Overzicht Speeldag 1

Groep 1

De openingswedstrijd van ons nieuwste tornooi was de wedstrijd tussen Mexico en Uruguay. Het werd een tactisch steekspel waarbij het uiteindelijk Uruguay was dat de 3 punten naar zich toe trok. Suarez wist dankzij een vroeg doelpunt de wedstrijd te bepalen. Net voor rust prikte hij de verlossende 0-2 tegen de netten. Een spannend wedstrijd waar beide teams kansen creëerden maar het was Hovhannes dat deze het beste wist te benutten.. Wij kijken alvast uit naar de terugwedstrijd. Wedstrijd 2: Zwitserland – Nederland Beide coaches willen er alles aan doen om die o zo belangrijke eerste 3 punten te pakken in deze zware poule. David ziet zijn openingspartij goed starten wanneer K.Strootman na 17 minuten de rebound netjes in het doel trapt. Zwitserland blijft niet bij de pakken zitten, Embolo kan tot 2 maal toe de verdediging verschalken maar de Zwitser mist de scherpte om zijn poging om te zetten in een doelpunt. Nederland blijft meevoetballen maar stuit in de eerste helft op een sterk keepende Y. Sommer. In de 71e minuut is het dan zover, G.Wijnaldum kan een hoekschop richting eerste paal netjes het doel inkoppen. Zwitserland probeert de aansluiting te zoeken maar de druk van David op de zwitserse verdediging eist zijn tol. Nederland blijft de aanval domineren en de aanvallende acties volgen elkaar in sneltempo op. 8 minuten na de 0-2 zet V. Van Dijk de 0-3 op het bord. Opnieuw word een corner magistraal in doel gewerkt. 5 minuten later is het opnieuw raak… 1 zeer uitgemeten steekbal, dwars door de Zwitserse verdediging, lanceert D. Klaassen, die de bal van net buiten de 16 beheerst om Sommer krult. 0-4. Diep in de blessuretijd is het opnieuw Klaassen die de zware 0-5 eindstand op het bord zet. David zet zichzelf meteen aan de top van het klassement en laat zich gelden in deze zware poule. Ook de 3e wedstrijd in deze groep is een klepper van formaat. Topfavoriet Jens krijgt nieuwkomer Jérémy over de vloer. Jéremy begint stevig aan de partij en in minuut 9 weet Alexis Sanchez Chili op voorsprong te brengen. Alle hens aan dek bij Ivoorkust… Toch is het wachten tot halverwege de 2e helft voordat het volgende doelpunt valt… Net na een uurtje spelen is het W.Zaha dat de gelijkmaker op het bord toverde. Jérémy voelt de spanning oplopen en zoekt naar het verlossende doelpunt, toch is het opnieuw Jens dat slechts 10 minuten na de gelijkmaker zijn team op voorspron ziet komen dankzij W. Bony. De laatste 20 minuten probeert Chili de gelijkmaker te zoeken maar kan hem niet vinden… Ivoorkust pakt de 3 punten, na een felbevochten wedstrijd. Jérémy laat meteen zien dat hij zijn plaats in deze poule zeker verdient!!!

Groep 2

Momenteel is hier enkel de wedstrijd tussen het Portugal van Jonathan Wouters en Colombia van Damien Van den Bogaert gespeeld. Ondanks het aanvallend overwicht van Portugal wist Damien toch met de 3 punten naar huis te keren. De statistieken van deze wedstrijd verklappen ons dat Colombia dodelijk efficiënt is… 2 schoten, waarvan slecht 1 op doel was voldoenden voor Damien om de winst te verzilveren. Jonathan moet zijn team terug op de rails krijgen voor de volgende speelronden, want met 7 schoten op doel van de 12, zou hij toch meermaals het net moeten laten trillen… Wij kijken alvast uit naar het vervolg…

In deze groep staat nog de topper tussen Spanje en Polen op het programma. Jelle wil nog revanche voor de zware nederlaag die hij in de Fantasy League heeft geleden tegen Yari, maar Yari heeft onlangs bewezen in topvorm te zijn door onze Online Europa League op zijn naam te schrijven.

Ook het laatste duel in deze groep is er eentje om naar uit te kijken. Kevin Vranckx zal het met zijn Argentinië opnemen tegen nieuwkomer Mathias de Wit. Toch is Mathias niet de minste… Hij speelt Weekend League en draait mee in de top van FUT. Kan Kevin de druk aan of zal hij bezwijken…

Groep 3

In de openingswedstrijd van groep 3 stonden Frankrijk onder leiding van Andy Deschamps en Engeland van Philippe Thienpont tegen elkaar. Uit de statistieken blijkt dat ondanks het balbezit van Frankrijk ( 54%) het toch Philippe was die de lakens uitdeelde in deze partij. Met 18 schoten waarvan 10 op doel, heeft hij meer dan het dubbele van zijn tegenstander. Toch wist debutant Andy zich goed te weren, want de 0 werd pas in de 58 e minuut van het bord geveegd door een doelpunt van D. Alli. Zo zet Engeland de 3 punten op zijn naam, maar kan Andy toch terugblikken op een mooie eerste partij.

Hier staat nog een hele mooie wedstrijd op het programma. 2 nieuwkomers gaan het voor de eerste keer online met elkaar uitvechten. Brazilië van Jordy Coppens neemt het op tegen Duitsland van David Mostinckx.

 

Please follow and like us: