Fifafriends & family @ womens Euro 2017

Afgelopen maandag ( 24/07) zakten enkele leden van onze Fifafriends en familieleden af naar het Nederlandse Willem II stadion in Tilburg. Op het programma stond de allesbepalende groepswedstrijd voor onze Red Flames. Zij namen het in hun laatste poulewedstrijd op tegen de Oranje Leeuwinnen.

Onze Flames begonnen sterk aan de partij en hadden meteen een grip op de wedstrijd. Toch was het duidelijk dat er werd gestreden voor elke meter. Het werd zelfs pijnlijk duidelijk na een intens kopduel tussen Dekker en Coutereels. Dekker werd afgevoerd naar de kleedkamer, terwijl Coutereels op het veld enkele hechtingen kreeg. 10 minuten later  konden beide dames opnieuw deelnemen aan het spel. Jammer genoeg  is het Coutereels die een kapitale fout maakt in de eigen zestien. Resultaat, Spitse twijfelt geen seconde en trapt de Oranje Leeuwinnen vanop de stip op voorsprong. Onze Flames willen wel maar komen er aanvallend niet echt uit…

Oranje begint controlerend aan de 2e helft en tracht de bal in de ploeg te houden, wat ook aardig lukt. Maar dan als bij donderslag bij heldere hemel, zorgt Tessa Wullaert voor het sprankeltje hoop. Ze ziet wat, volgens onze redacteurs, een voorzet moest zijn, onverwacht in doel belanden. Doelvrouw Van Veenendaal verkijkt zich volledig en ziet de bal achter haar in doel dwarrelen.

Deze goal gaf onze Flames vleugels en ze begonnen de wedstrijd opnieuw in handen te nemen. Doordat ze meer gingen aanvallen kregen de Nederlandse vleugels meer ruimte, waar ze gretig van profiteerden. Martens kan op links doorbreken, lost een schot, Jaques wil de bal deviéren maar raakt de bal niet goed en zo ziet de Belgische doelvrouw Odeurs, de bal over haar in het doel vallen. 1-2.

Het slotoffensief dat onze Flames toen tevoorschijn toverden werd met veel gezweet en gebibber ontvangen door de talrijke Nederlandse supporters. Zowel Cayman, Philtjens en Wullaert misten de aansluitingstreffer op een haar. Hier had voor onze Flames zeker meer ingezeten, maar dat tikkeltje geluk hoort nu eenmaal bij de sport.

Voor onze Red Flames eindigd het europees avontuur, maar onze dames kunnen het tornooi verlaten met opgeheven hoofd. De basis is gelegd en onze Red Flamed hebben duidelijk een mooie toekomst voor zich.

Wij kijken alvast uit naar de volgende kwalificatiewedstrijden van onze Flames en hopen dan opnieuw met zo’n toffe bende eens af te kunnen zakken…

 

Please follow and like us: