Athletico Maïco domineert de eindronde

Vanmiddag vond het duel voor de laatste plek in de 1e klasse van onze Fantasy League plaats. Athletico Maïco, Gladbach en FC De Troopers namen het in een onderling duel tegen elkaar op. Het werd al snel duidelijk dat dit een zenuwslopende veldslag zou worden. Het eerste duel tussen Athletico Maïco en Gladbach werd beslist door een late goal van Van den Borre, in het voordeel van coach Maïco. In het 2e duel stonden FC De Troopers en Gladbach tegenover elkaar. Opnieuw was het Gladbach dat het onderspit moest delven, dit met het kleinste verschil. Acheampong trapte de thuisploeg naar de overwinning. Het 3e duel was een echte nagelbijter. FC De Troopers van Jonathan Wouters moest het opnemen tegen Athletico Maïco. Een zeer spannend duel dat met de rust nog onbeslist was, werd een ware thriller van formaat. De 2e helft was een wervelend spektakel waar de doelpunten in snel tempo elkaar opvolgden. Zo wist Zlatan opnieuw de openingstreffer op zijn naam te schrijven, maar niet veel later was het Ronaldo van FC De Troopers dat de aansluitingstreffer tegen de netten knalde. Je kon een speld horen vallen in het stadion naarmate de wedstrijd op zijn einde liep. Diep in de blessuretijd wist Hanni de zege veilig te stellen en zo Athletico Maïco virtueel te plaatsen voor promotie. Een felbevochten 1 – 2 overwinning voor Athletico Maïco bezorgd coach Maïco de Maeyer de beste papieren op dit moment. Hij heeft nog maar 1 puntje nodig om zijn promotie veilig te stellen… Alles of niets in de eerste partij van de terugronde. Deze keer ontvangt Athletico Maïco FC De Troopers. Een ware streling voor het oog, een uithangbord voor de voetbalsport, zo zouden we deze beslissende partij kunnen en moeten noemen. Beide teams beginnen sterk aan de wedstrijd, maar toch is het Maïco die de meeste druk kan uitoefenen, de defensie van FC De Troopers ligt zwaar onder vuur maar kan standhouden, en profiteert van de ruimte op het middenveld om zijn dodelijke counter te lanceren. Iets na het half uur slaagt het noodlot toe. Een gerommel in de zestien van de thuisploeg en FC De Troopers krijgt een penalty toegewezen. Ronaldo gaat achter de bal staan. Opnieuw heerst er een pijnlijke stilte in het stadion… Iedereen weet hoe belangrijk deze goal is… Ronaldo neemt zijn bekende aanloop, knalt de bal staalhard… TEGEN DE  PAAL !!! Hoewel Joe Hart in de goed hoek lag was het de paal die een achterstand weet te voorkomen. Net voor rust kan Zlatan zich opnieuw verlossen van zijn verdediger maar ook hij mist zijn kans. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand. Beide teams komen verfrist uit de kleedkamer en beginnen opnieuw met een zeer hoog tempo aan de 2e helft. Het is FC De Troopers die voor het eerste gevaar kan zorgen wanneer Radja Nainggolan kan aanleggen, zijn pegel mist de paal op een haar… Athletico Maïco brengt de bal pijlsnel in het spel en kan profiteren van de omschakeling, opnieuw is het de trefzekere Zweed die zijn 4e van de avond op zijn naam weet te zetten. Athletico gaat aan de leiding, wil FC De Troopers nog kans maken op die promotie moeten ze snel iets doen, want hun tijd raakt op. Nog geen tien minuten laten is het raak, Aubameyang kan van zijn snelheid gebruik maken en deze keer weet hij Hart het bos in te sturen. 1 – 1, wil Jonathan nog kans maken moet hij zijn kans nu nemen… Ondanks de hoge druk weet Athletico Maïco zijn kalmte te bewaren en kan hij ongeveer een kwartier voor tijd Van den Borre aanspelen die de 2 – 1 eindstand op het bord zet, en zo Athletico Maïco naar 1e klasse weet te trappen. De topscorer vandaag was Zlatan Ibrahimovic van Athletico Maïco, maar we kunnen wel duidelijk stellen dat het vooral Anthony Van den Borre was die de belangrijkste doelpunten op zijn naam wist te schrijven.

Dit was een bijzonder spannende eindronde, en ik wil hiervoor alle coaches uitdrukkelijk voor bedanken. Jullie inzet, passie, tijd en enthousiasme was ongekend!!!

Bedankt voor jullie deelname en veel succes volgend seizoen !!!

Please follow and like us: