Fantasy League 2017- 2018: bekerfinale

Sammeke's 11 - FC Kalashnikov

Het reguliere seizoen van onze Fantasy League is al even afgelopen maar onze bekerwedstrijden zijn nog even doorgegaan. Afgelopen vrijdag, 27 juli 2018 stonden de twee finalisten klaar voor de aftrap.
Omstreeks 22.30 trapte FC Kalashnikov de wedstrijd op gang. De tweede finalist was Sammeke’s 11.

Het was duidelijk dat beide teams streden voor de winst. Toch was het FC Kalashnikov, onder leiding van Jelle Vastavel dat als eerste het doel wist te vinden. Een corner in de 23e minuut word kort gegeven, Promes zet voor en vind Tah, die hard binnen kopt. De Gea is voor de eerste keer vanavond verslagen. FC Kalashnikov neemt de wedstrijd in handen met de balbezit. Maar coach Jelle Vastavel houd toch elke keer zijn adem in wanneer Sam Dohlberg weet te bereiken. De spits is veruit de gevaarlijkste man op het veld voor Sammeke’s 11. Net voor rust krijgt jeugdspeler Sarr van FC Kalashnikov de bal met een geluk voorbij Odriozola, waarna hij Werner kan bedienen. Deze Duitse topschutter heeft een neus voor doelpunten en ook deze kans werkt hij moeiteloos af.
We gaan rusten bij 0 – 2.

“De Gea had duidelijk een offdag vandaag. Helaas kost dit ons de beker…” aldus een duidelijk aangeslagen coach Sam Van Dyck.

20 minuten voor tijd is het opnieuw raak. Deze keer een actie van Promes, die Sanches bereikt, Sanches kapt zich vrij en schiet op doel. De Gea stop deze kanonskogel maar Reus staat goed aan de 2e paal. De Duitser kan hem moeiteloos naast een verslagen de Gea binnen leggen.

Sammeke’s 11 probeert de aanval op te zetten maar de laatste pas komt telkens net niet aan. De verdediging van FC Kalashnikov staat als een muur. Dit wordt ook bevestigd wanneer verdediger Jonathan Tah, na de wedstrijd, uitgeroepen wordt tot man van de match.

Sammeke’s 11 doet alles om terug in de wedstrijd te kruipen maar het mag niet zijn. Dohlberg kan de verdediging verschalken en scoren, maar word teruggefloten voor buitenspel.

Net voor tijd is het opnieuw Werner die zijn naam op het scorebord zet. Een voorzet van Reus brengt Promes in positie om te schieten, de Gea zit er in eerste instantie bij, maar Werner kan de rebound naast de doelman binnenschuiven.
Zo zet hij de 0 – 4 eindstand op het bord.

"Individueel ben ik zeer tevreden met het afgelopen seizoen. Ik begon wat zenuwachtig aan de competitie, maar eens die zenuwen weg waren kwam ik sterk terug. En ik speelde 2 finales, die van de Fantasy League beker en de Online Champions League, en dat in mijn eerste seizoen. Hopelijk weet nu u iedereen wie Sam Van Dyck is? ­čśÇ Nu neem ik even wat rust om dan me voor te bereiden op volgend seizoen om de groep goed te versterken op de transfermarkt om zo proberen volgend seizoen nog beter te doen. Tot volgend seizoen coaches!!!"
Sam Van Dyck
Sammeke's 11
"Geweldig trots!!! Deze overwinning is de absolute bekroning voor een seizoen hard werk. Zowel reekskampioen als bekerkampioen worden is een onbeschrijfelijk gevoel. Ik ben enorm trots op mijn team, ze spelen als groep en eens ze op het veld staan gaan ze voor elkaar door het vuur. Dit ligt volgens mij aan de basis van ons succes dit seizoen. Ik hoop dat we dit gevoel kunnen doortrekken naar volgend seizoen, wanneer we in 1e klasse aan de slag kunnen gaan. Nu gaan we volop genieten van een welverdiende rustperiode, alvorens uit te kijken naar de start van de competitie."
Jelle Vastavel
FC Kalashnikov

De livestream van de bekerfinale .

De samenvatting

Please follow and like us: