OCL: Tottenham Hotspur Kampioen

Online Champions League

Zondagavond was het dan zover. De finale van onze Online Champions League. Kurt Iwens wist Napoli tot in de finale te brengen. Ook Sam van Dyck heeft er met Tottenham Hotspur een sterke prestatie neergezet.
Het tornooi is niet zonder tegenslagen verlopen maar uiteindelijk wisten deze teams het tot in de finale te schoppen.

Tottenham begint terughoudend aan de wedstrijd. Coach Sam probeert vooral de bal in de ploeg te houden en al combinerend de vrije man te bereiken. Napoli wil vooral vooruit voetballen en laat geen kans liggen om de snelle counter te lanceren. De Engelse verdediging  staat vol vertrouwen te verdedigen en geeft niets weg. Napoli komt regelmatig onder vuur te liggen maar weet Kane van de bal te houden. Beide teams halen de rust zonder een doelpunt te slikken.


2e helft, alles op alles.

Beide teams komen scherp uit de kleedkamers. Het doel is voor de teams hetzelfde. De wedstrijd naar zich toe trekken. Het is wachten tot de 69e minuut, wanneer Dele Alli de bal voor doel smijt, en Erik Lamela de bal vakkundig voorbij de doelman kopt. 1 – 0.

Napoli is aangeslagen maar laat het hoofd niet hangen. Ze reageren meteen. De aftrap komt bij Callejon, die de flank voor zijn rekening neemt. Na een flinke sprint zet hij de bal voor richting 2e paal, waar Insigne de bal weet te controleren en vervolgens staalhard binnentrapt.
1 – 1, we staan terug gelijk en beide teams moeten nu terug van nul beginnen.

De wedstrijd wordt beslist in de 78e minuut. Tottenham krijgt een hoekschop. Eriksen zet voor,Koulibaly werkt weg, in de voeten van Alderweireld, die Son kan bedienen. Son aarzelt niet, en trapt, maar de bal wijkt af op de geblesserde Hamsik. Kane krijgt de bal in de voet, en werkt de bal koelbloedig af. De 2 – 1 staat op het bord.

Napoli zet alles op alles om de aansluiting te vinden maar de Engelse verdediging doet hun werk.. 10 minuten voor tijd kan Lamela Kane lanceren dankzij een doorsteek pas dwars door de Italiaanse muur. Koulibaly zet alle zeilen bij maar besluit aan de noodrem te trekken met een vrije trap als gevolg. Het is nog even sidderen en beven wanneer Eriksen de bal richting doel trapt, maar Reina heeft de bal klemvast. Napoli hoopt op een snelle counter maar stoot keer op keer op een sterk spelende Vertongen.

In de toegevoegde tijd kan Insigne de stand gelijktrekken maar zijn schot verdwijnt in het zijnet.
Het was een spectaculaire wedstrijd tussen 2 teams die mooi aanvallend voetbal brachten.

"Ik vondt het een leuk tornooi ik geraakte al bij al makkelijk door de groepsfase. In de knock out fase waren het soms dubbeltjes op zijn kant, uitgaan van eigen sterkte voetbal over de grond kort combinaties in mijn geval. En dan moer je soms ook wat het nodige geluk hebben. In de finale kwam ik het Napoli van Kurt tegen, de enige ploeg waar ik tegen verloor in de groepsfase, ik was dus op mijn hoede. Het plan was duidelijk balverlies in de opbouw voorkomen want dan is Napoli zeer gevaarlijk in de omschakeling met Mertens en Callejon. Goed in blok staan achterin en voorin uiterst efficiënt zijn en net dat deed de finale overhellen naar mijn kant. Ik ben zeer blij met deze Champions League titel, het is zowat het hoogste wat je kan halen op club niveau."
Sam Van Dyck
Tottenham Hotspur

Op het moment van publicatie hebben we nog geen reactie gekregen uit Napels.

Please follow and like us: