Eindronde 2017- 2018

Een thriller van formaat

Na het reguliere Fantasy League seizoen is het altijd uitkijken naar de allesbeslissende eindronde. Deze keer vind de eindronde enkel plaats in 1e en 2e klasse.
FC Maïco City zal er alles aan doen om het seizoen in 1e klasse af te sluiten. Zij zullen het moeten opnemen tegen de nummers 2 & 3 uit 2e klasse, namelijk FC De Troopers en Gladbach, 2 van de sterktste teams uit 2e klasse. De drie teams nemen het tegen elkaar op , in een heen en terugronde.

De eerste wedstrijd van de eindronde is het eerste duel tussen FC De Troopers van Jonathan Wouters en FC Athletico Maïco van David De Maeyer.
Beide teams beginnen gretig aan de wedstrijd maar het is toch FC Athletico Maïco dat de eerste echt kans afdwingt. Coach Jonathan ziet dat zijn ploeg het moeilijk heeft onder de aanhoudende druk van FC Athletico Maïco en op het half uur is het dan zover. Jamie Vardy doorbreekt de 0 en zet FC Maïco City op voorsprong. Jonathan stuurt bij waar nodig en ziet een poging van Bale net naast het doel verdwijnen… We gaan rusten bij 0 – 1.
Na de rust is het het team van coach David De Maeyer dat zeer gretig aan de tweede helft begint en dat resulteert in de vroege 0 – 2, dankzij een doelpunt van Grzegorz Krychowiak. Acht minuten later is het bijna opnieuw raak, wanneer een schot van Felipe Anderson op de paal uiteen spat. FC De Troopers pikken de bal op en lanceren een zeer scherpe counter die perfect word afgewerkt door Pierre- Emerick Aubameyang. 1 – 2. Beide coaches stuwen hun teams naar voren maar komen niet tot scoren. Tot een minuut voor tijd, dan werkt Alex Sandro een knullige bal voorbij zijn eigen doelman en besluit zo de wedstrijd met 1 – 3, in het voordeel van FC Athletico Maïco.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen Gladbach en FC Athletico Maïco.
Al na 14 minuten weet Sadio Mané zijn naam op het scorebord te plaatsen. Hij zet FC Athletico Maïco op voorsprong. Coach Nick Weymiens blijft rustig en vind na 35 minuten de aanknoping dankzij een doelpunt van Marko Pjaca. Zes minuten later is het opnieuw raak dankzij een goal van Nani. Coach David De Maeyer ziet dat zijn ploeg het moeilijk heeft, mede door de 2 snelle gele kaarten die hij oploopt binnen de 3 minuten. Coach David De Maeyer’s peptalk heeft wonderen gedaan want zijn ploeg neemt in het begin van de tweede helft de touwtjes in handen. Opnieuw is het Jamie Vardy die de verdediging te snel af is en de aansluitingstreffer in het net legt. 2 – 2. Maar ook coach Nick Weymiens heeft zijn team moed ingesproken, want ondanks deze vroege tegengoal, reageert Gladbach scherp. Slecht 3 minuten later maakt Simone Zaza de beslissende treffer. Gladbach wint dit duel met 3 – 2.

In het derde duel neemt FC De Troopers het op tegen Gladbach. Beide teams beginnen wat afwachten aan de wedstrijd, maar toch weet Gladbach na 12 minuten op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Simone Zaza. Jonathan probeert zijn team naar voren te sturen maar stuit steeds op een sterke Gladbachse verdediging. Ook Gladbach heeft het moeilijk om de ruimte te vinden bij FC De Troopers. We gaan rusten bij een 0 – 1 voorsprong voor Gladbach. De tweede helft brengt ons een hetzelfde spelbeeld als de eerste, maar gaandeweg kantelt de wedstrijd in het voordeel van een erg aanvallend Gladbach. FC De Troopers krijgt het in het laatste kwart niet meer belopen en zakt onderuit. Marko Pjaca en Nani zorgen nog voor 2 doelpunten voor Gladbach en Nick Weymiens staat met 1 been al in 1e klasse dankzij deze 0 – 3 overwinning.

Gladbach kan in het vierde duel de kwalificatie voor 1e klasse veiligstellen. Op voorwaarde dat coach Nick Weymiens opnieuw wint van FC De Troopers.
De opdracht was duidelijk. Reeds na 6 minuten komt Gladbach op voorsprong dankzij een doelpunt van Raffael. FC De Troopers zet een tandje bij en probeert Ronaldo aan te spelen. Gladbach weet dit af te stoppen tot Granit Xhaka aan de noodrem moet trekken wanneer Ronaldo de diepte word ingestuurd. Hij krijgt een gele kaart en FC De Troopers mag een vrije trap gaan nemen op een gevaarlijke plek. Donnarumma is bij de les en heeft de bal klemvast. Net voor rust is het Radja Naingollan dat de fout moet maken op een sterk spelende Raffael. Ook de belg krijgt de gele kaart gepresenteerd. We gaan rusten bij een 1 – 0 voorsprong voor Gladbach, die op dit moment virtueel gekwalificeerd zijn voor 1e klasse.
De tweede helft is een exacte kopie van de eerste wedstrijd. FC De Troopers bezwijkt de laatste vijftien minuten onder de aanhoudende druk van Gladbach. Dit maal is het Makco Pjaca en Simone Zaza dat het doel van Neuer laat trillen. Opnieuw wint Gladbach de wedstrijd met 3 – 0 en is zo zeker van promotie naar 1e klasse.

De volgende wedstrijd is het duel tussen Gladbach en FC Maïco City. Bij winst van FC Maïco City is coach David De Maeyer ook zeker van een verder verblijf in 1e klasse.
Dat Gladbach zeker is van promotie straalt af op de spelers. Ze spelen zonder druk en dat resulteer in mooie combinaties en vlot aanvallend voetbal. Al na 3 minuten moest Yann Sommer reeds een knappe redding uit zijn hoed toveren. De instructies van coach David De Maeyer zijn duidelijk, winnen in de boodschap. Gladbach combineert vlot, maar de scherpe counters van FC Maïco City zorgen steevast voor gevaar. Na 20 minuten is het opnieuw Sommer dat zijn ploeg recht houd dankzij een knappe save. Maar tien minuten later is Raffael toch trefzeker. Hij weet de verdediging te schaken en is onverbiddelijk voor de thuisploeg. 0 – 1. FC Maïco City probeert te counteren en dwingt een gevaarlijk schot af, Donnarumma kan er maar net bij. Gladbach houd de druk hoog en 10 minuten voor rust is het opnieuw raak. Emre Can krijgt de bal met veel geluk voorbij Sommer en we gaan dus rusten met een 0 – 2 voorsprong voor Gladbach.
FC Maïco City komt fris uit de kleedkamer en trekt de tweede helft naar zich toe. Donnarumma moet reeds na 5 minuten bewijzen waarom hij tussen de palen staat voor Gladbach. De Italiaan weet op magistrale wijze een bijna zeker doelpunt af te weren. Gladbach komt hier goed weg. Coach David De Maeyer houd de druk hoog maar stuit steeds op de sterke verdediging van Gladbach. Tien minuten voor tijd kan Alejandro Gómez dan toch de aansluitingstreffer maken, maar dit blijkt niet voldoende te zijn. FC Maïco City strand op een 1 – 2 tegen Gladbach, die reeds zeker waren van hun promotie naar 1e klasse.

De laatste wedstrijd is eentje met veel inzet. De winnaar van dit duel zal volgend seizoen aantreden in 1e klasse. De spanning is alvast te snijden in de aanloop naar deze wedstrijd.
FC Athletico Maïco neemt het thuis op tegen FC De Troopers. De instructies van coach David De Maeyer zijn duidelijk. Een snelle goal om bevrijder te kunnen spelen. Jamie Vardy krijgt na 6 minuten reeds een kans op doel, maar de spits verkijkt zich en de bal gaat net naast. Dan word er een hevige strijd op het middenveld geleverd. 5 minuten voor rust moet Manuel Neuer serieus aan het werk, en houd met een geweldige save zijn netten proper. We gaan rusten bij een 0 – 1 voorsprong voor het team van coach Jonathan Wouters.
De 2e helft begint FC Athletico Maïco opnieuw zeer sterk. Na amper 3 minuten spelen kan Raheem Sterling de gelijkmaker binnentrappen. De ploeg van David De Maeyer vind zijn 2e adem nu ze op gelijke hoogte komen. FC De Troopers probeert het wedstrijdritme te bepalen door hun balbezit, maar toch is het elke keer uitkijken voor die vlijmscherpe counters van FC Athletico Maïco. Twintig minuten voor tijd krijt Pierre- Emerick Aubameyang wat ruimte, waar de Frans -Gabonees gretig gebruik van maakt, maar zijn schot word gestopt door de doelman. Die start op zijn beurt een snelle counter en Jamie Vardy kan de laatste linie in de vernieling lopen. Hij werkt koelbloedig af. Het dak gaat eraf wanneer de pas ingevallen Luka Jovic, een van de jeugdtalenten van de club, onverbiddelijk de 3 – 1 voorbij Neuer knalt. Deze 3 – 1 is ook de einduitslag en dus is het FC Athletico Maïco van coach David De Maeyer dat zich op de valreep nog verzekerd van behoud in 1e klasse. FC De Troopers zal volgend seizoen meedingen voor de titel in 2e klasse.

Please follow and like us: