Resultaten speeldag 1

1e Klasse - speeldag 1

Alle ogen staan gericht op coach Jens Wijns. Als winnaar van het vorige seizoen is de druk hoog. Hij is de “te-kloppen-man” en alle teams in 1e klasse zijn erop gebrand om punten van hem los te wrikken. FC Yerevan, de nummer 2 van vorig seizoen had de zware taak om op het veld van FC Borneo de troepen van coach Wijns te belegeren. Er werd een grote schokgolf door de grondvesten van onze eerste klasse gezonden door de uitslag van deze wedstrijd. FC Yerevan ging met niet minder dan 7 – 0 onderuit, en hiermee laat Jens meteen zien dat hij ook dit seizoen zijn titel wil verlengen.

Het tweede duel op de agenda was de clash tussen Pacha Reborn van coach Yari Covens en El Jaguares de Malinas van coach Jarno de Bakker. De wedstrijd begint geweldig voor El Jaguares de Malinas. Antonio kan meteen Neymar diepsturen en de nieuwe aanwinst betaald zich meteen uit met zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Pacha Reborn wil terugslaan maar mist voorlopig nog de finesse om voor doel rustig te blijven. Coach Jarno ziet 5 minuten later opnieuw Neymar zijn waarde uitbetalen wanneer hij Perisic alleen voor de doelman zet. De Kroaat twijfelt niet en zet de 0 -2 op het bord na een kleine 10 minuten spelen. Yari Covens begint uit een ander vaatje te tappen en meteen na de 0 – 2 achterstand weet hij de aansluitingstreffer te maken. Enkele mooie korte combinaties met Gueye in de hoofdrol, die ook de bal nog tot bij Muriel krijgt die op zijn beurt Buffon weet te verschalken. 1 – 2. Tien minuten voor rust laat Gueye opnieuw zijn klasse zien. Eerst stuurt hij Traore diep op de flank, waarna hij de bal teruggespeeld krijgt. Lamine Sané wil zijn voet er nog voorsmijten maar Gueye kapt hem sierlijk uit en maakt de gelijkmaker. De tweede helft is er eentje om duimen en vingers af te likken, beide teams spelen vol op de aanval en dat resulteert in attractief voetbal. Toch weet geen van beide ploegen de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Diep in de blessuretijd slaat het noodlot toe voor Pacha Reborn. Paulo Dybala krijgt de bal tot bij Rodriguez, die op zijn beurt Kean voor doel brengt. Kean schuift de bal laag in de hoek, voorbij de keeper. Zo gaat de ploeg van coach Jarno De Bakker op de valreep toch met de 3 punten naar huis.

Ook op het programma deze speeldag is de derby ten huize De Maeyer. Zoon Maïco moet het opnemen tegen zijn vader David. Het was uiteindelijk coach David dat aan het langste eind trok. Hij wist de wedstrijd met 3 – 4 te winnen. Toch wil hij even aanhalen dat het in de laatste minuten nog serieus zweten was, aangezien Maïco alles op alles zette om toch nog de gelijkmaker te scoren. Helaas voor Maïco speelde Yann Sommer een ijzersterke wedstrijd en coach David wil erop drukken dat het Sommer was die zijn team recht hield in deze belangrijke slotfase.

De laatste wedstrijd van eerste klasse was het duel tussen de twee promovendi. Het FC Kalashnikov van coach Jelle Vastavel nam het op tegen het Gladbach van coach Nick Weymiens. Bij de start van deze wedstrijd is meteen te zien dat beide teams gekomen zijn om te winnen. Het tempo ligt hoog en beide coaches zien hun tactische aanwijzingen vertaald worden in kansen. toch is het Gladbach dat als eerste het doel vind. Iets na het half uur krijgt Gladbach een corner. De bal wordt in eerste instantie weggewerkt voor doel maar in de tweede lijn loopt het mis. Gladbach Emre Can geeft een splijtende pas op Thorgan Hazard, dwars door de defensie van de thuisploeg. Hazard twijfelt geen seconde, zet Jonathan Tah in de wind en ramt de bal tegen de netten. We gaan rusten bij een 0 – 1 voorsprong voor de bezoekers. Na zeven minuten in de tweede helft krijgt Gladbach een vrije trap door een foutieve tackle van Sven Bender op Emre Can. Geel voor Bender en Can neemt de vrije trap voor zijn rekening. Can Ziet Mathias Ginter vrijstaan, geeft een harde pas, Ginter neemt hem in 1 tijd op zijn sloef en ziet zijn kanonskogel voorbij Casteels in doel verdwijnen. 0 – 2 en ik denk dat we een kandidaat hebben voor goal of the season. Coach Jelle Vastavel probeert het roer volledig om te gooien, met succes maar ziet zijn team doelpuntloos ten onder gaan. Gladbach doet gouden zaken en neemt de drie punten terug naar huis.

2e Klasse - speeldag 1

3e Klasse - speeldag 1

Please follow and like us: