Fifanight: #vCL2019-2020

It's Showtime

Ongeveer een jaar heeft het geduurd vooraleer er terug een FIFA avond georganiseerd werd. Afgelopen zaterdag was het eindelijk van dat. Onze 8 coaches trokken richting de virtuele grasmat aan het hoofd van hun Champions League teams. Enkel Jarno niet, hij is verdedigend titelhouder en gaat zijn titel verdedigen met VFL Wolfsburg.
Om de spanning op te bouwen werd er beslist om de pouleverdeling pas de dag zelf te loten.Door 4 onschuldige handjes kwamen de poules tot stand. Manchester City, FC Bayern München en Real Madrid vergezellen VfL Wolfsburg in poule 1. Juventus, FC Barcelona, Paris Saint- Germain en Liverpool FC vormen poule 2.

Gevestigde waarden bevestigen

In de openingswedstrijd van poule 1 moet Sven de Boeck met Manchester City de duimen leggen voor het machtige FC Bayern München onder leiding van coach David De Maeyer. City verliest zijn eerste wedstrijd met 0-3.
“Los Blancos” van coach Michael Seghers moeten meteen het onderspit delven tegen titelverdediger VfL Wolfsburg. Coach Jarno De Bakker zet zelfverzekerd een 0-3 eindstand op het bord.

Nieuwkomer bevestigd, underdog tekent present

Bij de start van dit tornooi zijn alle ogen gericht op Juventus in poule 2. Coach Joachim Bosmans laat er geen gras over groeien. Hij weet vlot het doel te vinden en zet Liverpool FC met 3-2 op achtervolgen in het klassement. Coach Kevin Vranckx steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en trekt deze ambities door naar het veld, hij zet het PSG van David Mostinckx vlot opzij met een knappe 4-2 overwinning.

Vfl Wolfsburg haalt uit, Bayern met moeite voorbij Real Madrid

Ronde 2 in poule 1 is eentje met toch wel opmerkelijke resultaten… Manchester City gaat helemaal onderuit tegen VfL Wolfsburg door een zware 0-7 nederlaag. FC Bayern München heeft het zwaar tegen Real Madrid, toch weten de Duitsers de wedstrijd naar zich toe te trekken en de verlossende treffer te scoren. Deze 0-1 eindstand geeft coach Michael Seghers toch goede moed. “Ondanks het verlies tegen dit sterke Bayern ben ik trots op mijn jongens!”- Aldus een opgeluchte coach Seghers.

Juventus op dreef, underdog nipt onderuit tegen rivaal

In poule 2 kan Juventus een vervolg breien aan hun overwinning. Ook PSG gaat onderuit, dit maal met 2-0. De kraker van deze ronde was het duel tussen Liverpool FC en FC Barcelona.
Een spannende wedstrijd waarbij het verdict beide kanten op kon gaan werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Liverpool FC. Diep in de tweede helft tovert Ter Stegen een fabelachtige safe uit zijn mouw maar de rebound beland in de voeten van Shakiri, die zonder aarzelen de bal in doel lanceert. Vreugde bij Liverpool, een anticlimax voor FC Barcelona.

 

Topaffiche stelt niet teleur

Manchester City weet punten te pakken tegen Real Madrid. Een zuinige 1-0 overwinning levert City’s eerste 3 punten op. Natuurlijk keek iedereen met argusogen naar de clash tussen de nummers 1&2. VfL Wolfsburg en FC Bayern München gaan volop in de aanval wat mooi attractief voetbal oplevert. Coach David ziet Bayern de wedstrijd naar zich toe trekken maar loopt dan op een uiterst precieze counter waar coach Jarno geen fouten maakt en de 2-1 eindstand op het bord zet.

Juventus op dreef, Liverpool haalt uit

Coach Kevin Vranckx is vastbesloten om nieuwkomer Joachim Bosmans op de rooster te leggen. Dit stevig duel lijkt op een gelijkspel uit te draaien maar vlak voor tijd laat Juventus zijn grote klasse zien en behaald in extremis toch een 2-1 overwinning. Coach David Mostinckx had een zware avond, na 2 verlieswedstrijden moest hij ook de 3 e wedstrijd de duimen leggen. Coach Jelle Vastavel kende een moeizame start in de tornooi maar zet met zijn 1-5 overwinning wel zijn vizier op scherp zo blijkt.

Wolfsburg op rozen, City redt de meubelen

De terugwedstrijd tussen FC Bayern München en Vfl Wolfsburg is alweer een wedstrijd op het scherp van de snede. Beide coaches beginnen terughoudend aan de wedstrijd, maar Thiago zet de thuisploeg op voorsprong. Na de rust lijkt FC Bayern München tevreden met de 1 – 0 en gaat wat meer spelen op balbezit. Een snelle counter net voor tijd brengt de bezoekers op gelijke hoogte. Steffen glipt voorbij Hummels en Boateng en weet Neuer onder alle druk toch te verschalken. Wolfsburg pakt hier dure punten op het veld van hun rechtstreekse concurrent.

Het Real Madrid van coach Michaël Seghers kent een snelle start tegen Manchester City onder leiding van coach Sven de Boeck. Asensio schiet de thuisploeg al snel op voorsprong. City reageert en de Madrileense defensie bezwijkt onder de aanhoudende druk. De Bruyne plaatst een corner beheerst in het pak en via het been van Marcelo verdwijnt de bal in het doel. We gaan rusten bij 1 – 1. Na de rust is het opnieuw City dat de lakens uitdeelt. Real kan aanvankelijk goed om met de druk en speelt vlot mee, maar 20 minuten voor tijd is het opnieuw prijs voor Manchester City. De losgebroken Aguëro heeft geen enkele moeite met Navas en trapt zo de 1 – 2 eindstand op het bord.

PSG onderuit, Barcelona pakt revanche

Liverpool houd de 3 punten thuis tegen een matig PSG. Een vlotte 3 – 1 overwinning waarbij Liverpool FC nooit de controle verloor.
De verassing van deze speelronde is duidelijk FC Barcelona. Door de verliespartij in de heenronde wil coach Kevin Vranckx alles op alles zetten om het Juventus van coach Joachim Bosmans terug te pakken. De spanning is te snijden als beide teams het veld betreden. Na de aftrap is duidelijk te zien dat beide teams gaan voor de overwinning. Toch is het Barcelona dat op voorsprong komt dankzij een knap doelpunt van Ousmane Dembélé. Net na de rust zien de Catalanen hun voorsprong uitbouwen dankzij een geweldige pegel van Rakitic. Juventus zet een tandje bij en rekent op superster Ronaldo. Zoals verwacht duurt het niet lang vooraleer een strakke voorzet van Pjanic Ronaldo bereikt, die de bal staalhard binnenkopt. De wedstrijd stoomt af op een ware thriller, net voor tijd ziet Paulo Dybala zijn schot uiteenspatten op de kruising. Ondanks de aanhoudende druk weten de Catalanen toch de 2 – 1 voorsprong vast te houden.

Bayern door het oog van de naald, Manchester kleurt niet blauw maar schaamrood

Op papier zou de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Bayern München een oefenpotje moeten worden voor FC Bayern. Niets is minder waar. Ondanks dat coach Seghers geen al te sterke prestatie heeft geleverd lijkt hij deze wedstrijd zomaar naar zich toe te trekken. Coach David De Maeyer ziet zijn defensie triomferen, maar aanvallend moet er iets gebeuren. Hij besluit om de razendsnelle Kingsley Coman in te brengen. Zijn zet betaalt meteen uit. Al na 5 minuten weet Coman de Spaanse defensie op te rollen en verlost Bayern van het Madrileense juk. Het duo Coman – Goretzka brengt nieuw leven in deze wedstrijd en Goretzka bezorgt Bayern de 3 punten dankzij een geweldige pegel van een meter of 25.

De vraag van deze speelronde is of coach Sven de Boeck de blamage van de vorige confrontatie met Vfl Wolfsburg kan doen vergeten. Helaas voor City is het opnieuw Vfl Wolfsburg dat de scepter zwaait. Zij zijn heer en meester op het veld en bezorgen City opnieuw een zware 7 – 1 nederlaag. Steffen is de man in vorm bij Wolfsburg, hij tekent voor maar liefst 5 goals.


FC Barcelona op dreef, Juventus met de hakken over de sloot

Coach Kevin Vranckx heeft duidelijk vertrouwen getanked na zijn overwinning op Juventus. Dat is te zien aan zijn manier van spelen wanneer hij aan de wedstrijd tegen Liverpool FC begint. Coutinho brengt FC Barcelona al snel op voorsprong. Liverpool FC heeft meteen een antwoord klaar met Mané. De bliksemsnelle vleugel snijd door de verdediging en buffelt de gelijkmaker voorbij Szczesny. Coach Jelle Vastavel stuurt bij en zorgt dat Salah meer bij het spel betrokken raakt. Het duurt niet lang vooraleer ook hij het net weet te vinden. We gaan rusten bij een 1 – 2 tussenstand. Na de rust is het FC Barcelona dat gretiger aan de wedstrijd begint. Coach Vranckx ziet Lionel Messi na een prachtige dribbel de bal beheerst voorbij Alisson plaatsen. Een kwartier later is het opnieuw prijs voor Mané. Na een lange rush over het veld jaagt hij de bal in het doel. Liverpool FC lijkt de 3 punten te gaan pakken , maar dat is zonder Suarez geteld… Net voor tijd weet Suarez de Engelse defensie op een hoopje te dribbelen waarna hij de bal netjes voorbij Alisson plaatst. 3 – 3 is hier de eindstand. FC Barcelona pakt zo belangrijke punten in de race naar de knock-out fase.
Juventus heeft het moeilijker dan verwacht tegen een matig PSG.
Coach Joachim Bosmans ziet dat zijn troepen het duidelijk moeilijk hebben om een gaatje in de verdediging te vinden. PSG lijkt zijn eerste punten te gaan pakken dankzij dit 0 – 0 gelijke spel. Helaas voor PSG beslist Paulo Dybala hier anders over. Hij weet zijn Juventus over de streep te trekken met een prachtig afstandsschot. Hier komt de Italiaanse kampioen goed weg…

Wolfsburg en Bayern on fire

Coach Jarno de Bakker laat in zijn wedstrijd tegen Real Madrid van coach Seghers zien dat hij klaar is voor de knock- out fase van het tornooi. Een stevig 5 – 0 overwinning met alweer Steffen in de hoofdrol. Dit maal tekent hij voor 2 goals en 2 assists. Tot overmaat van ramp haalt Varane een rode kaart, waardoor hij zijn ploeg in de steek laat. Coach Michaël Seghers geeft hem een stevige uitbrander, waarna hij in de catacomben verdwijnt…
Ook coach David De Maeyer laat zien dat zijn FC Bayern München klaar is voor de volgende ronde. Hij wint vlot met 5 – 1 van Manchester City. Thiago bleek bij deze overwinning een belangrijke schakel met 2 doelpunten en 1 assists.

Liverpool FC kruipt, ondanks de verliespartij door het oog van de naald…

FC Barcelona onder leiding van Kevin Vranckx haalt alles uit de kast op het veld van PSG. Barcelona haalt een mooie 0 – 3 overwinning.
Liverpool FC met de schade zien te beperken tegen Juventus.
Ondanks het aanvallend spel van coach Jelle Vastavel is het toch opnieuw nieuwkomer Joachim Bosmans dat Juventus op voorsprong trapt. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo bezorgt de bezoekers de 3 punten.

In poule 1 gaat Vfl Wolfsburg als 1e door naar de knockout met 16 op 18 punten.
FC Bayern München pakt de 2e plaatst met 13 op 18.
In poule 2 gaat Juventus met 15 op 18 door als groepswinnaar naar de knock- out van het tornooi.
Liverpool FC en FC Barcelona staan beiden op 10 punten. Op basis van onderling resultaat gaat Liverpool FC door als 2e.

 

Please follow and like us: