#vCL2019-2020 Knock- out

Eerste kruiswedstrijden

In de lower bracket knock- outs neemt Real Madrid het op tegen FC Barcelona.
Deze “El classico” wordt gewonnen met het kleinste verschil door de Catalanen. Suarez weet de verlossende 0 – 1 tegen de netten te knallen.
Manchester City krijgt PSG voorsgeschoteld. Het team van coach Sven de Boeck blijft puntenloos achter en ziet coach David Mostinckx triomferen dankzij zijn 0 – 2 overwinning.

In de eerste kruiswedstrijd met als inzet een ticket voor de finale word Liverpool FC in eigen huis met de grond gelijk gemaakt. Coach Jarno de Bakker is met de sloophamer afgezakt naar Liverpool om brokken te maken. Hij haalt zwaar uit en ziet Vfl Wolfsburg met 0 – 4 de punten pakken.

Het tweede ticket voor de finale van onze virtuele Champions League is voor de winnaar van beide duels tussen Juventus en FC Bayern München.
Coach David De Maeyer ziet zijn troepen op voorsprong komen dankzij kapitein Robert Lewandowski.
Juventus reageert meteen en coach Joachim Bosmans ziet Cristiano Ronaldo de gelijkmaker in doel koppen. Na de rust is het vooral FC Bayern dat de wedstrijd in handen heeft, al ligt Juventus steeds op de loer voor de snelle counter richting Ronaldo of Cuadrado te lanceren. Toch is het Bayern dat nog tot 2 maal toe het net weet te vinden. Coman en James tekenen present en zetten de verlossende 1 – 3 cijfers op het scorebord.

In het tweede duel kan Sven de Boeck het tij niet keren voor Manchester City. Coach David Mostinckx heeft zijn troepen duidelijk onder controle en hij stoomt door naar een verdienstelijke 3 – 1 overwinning, waardoor hij gaat spelen voor plaatsen 5 en 6. Door zijn verlies tegen PSG zal coach Sven de Boeck met Manchester City voor plaatsen 7 en 8 spelen.

Coach Kevin Vranckx trekt tijdens deze 2e “El Classico” opnieuw aan het langste einde. Hij ziet zijn ploeg met gemak winnen dankzij een ruime 4 – 1 zege op “Los Blanco’s” van coach Seghers.
Hierdoor zal FC Barcelona de strijd aangaan met PSG voor de plekken 5 en 6.
Real Madrid zal het opnemen tegen Manchester City.

Wordt er gestunt?

In de terugwedstrijd tussen Vfl Wolfsburg en Liverpool FC belooft het spannend te worden. Coach Jelle Vastavel heeft zijn tactiek helemaal omgesmeten en is met open vizier afgezakt naar Wolfsburg. Al snel ziet hij zijn troepen de leiding nemen en nog voor de rust staat de 0 – 4 op het bord. We lijken af te stomen op verlengingen , maar daar steekt coach Jarno De Bakker op het laatste nippertje nog een stokje voor. Een kwartier voor tijd is het Guilavogui die de thuisploeg de verlossende treffer bezorgt. Een pegel van buiten de 16 vind de haak, Alisson blijft versuft achter… Deze treffer zorgt ervoor dat Vfl Wolfsburg toch nog doorstoot naar de Finale van onze virtuele Champions League.

Ook Juventus droomt van een come- back, maar zal daarvoor wel voorbij FC Bayern  München moeten en de 1 – 3 thuis- nederlaag goed moeten maken. Het is weinigen gegeven om in Beieren de drie punten te gaan halen… Helaas voor Juventus is het opnieuw Goretzka die dankzij een mooie goal de coach bedankt voor zijn basisplaats. Juventus doet er alles aan om de aansluiting te vinden maar vind het gaatje niet…

We krijgen een Duitse finale!

Zowel Liverpool FC als Juventus konden het tij niet keren, en dus zullen ze het een derde maal tegen elkaar opnemen, dit keer met de 3e plek als inzet.

Vfl Wolfsburg zal het opnemen tegen FC Bayern München, al lijkt Vfl Wolfsburg toch nog onder de indruk van de bijna- remote van Liverpool FC…

Het duel tussen hekkensluiters Real Madrid en Manchester City word gewonnen door coach Sven de Boeck. Hij zet City op rozen dankzij een mooie 0 – 3 overwinning. Michael Seghers wordt door de fans serieus onder vuur genomen door deze blamage, zijn ontslag word geopperd. Er wordt zelf “No Los Blanco’s solo Los Zero’s gescandeerd in het stadion…

Het duel voor de 5e plek is zeker finale- waardig.
Kevin Vranckx neemt het met zijn FC Barcelona op tegen het machtige PSG van David Mostinckx.
90 minuten waren niet voldoende om uit te maken wie de betere ploeg op het veld was. Na 120 minuten stond de score nog steeds gelijk op 2 – 2. Helaas voor PSG moesten zij de duimen leggen voor een inferieur FC Barcelona. PSG kreeg de zenuwen niet onder controle en dat was duidelijk te zien bij het nemen van de penalty’s. FC Barcelona bezweek niet onder de druk en scoorde 4 van de 5 penalty’s.  PSG kwam niet verder dan 1 doelpunt vanop de stip. “Van zodra de ref de verlenging affloot wist ik dat het moeilijk ging worden” verklaarde coach David Mostinckx.

In de strijd voor plek 3 vinden we 2 teams die geen onbekenden zijn voor elkaar. Juventus en Liverpool FC stonden dit tornooi reeds 2 maal tegenover elkaar, beide keren kwam Juventus als overwinnaar uit de bus. Beide teams begonnen terughoudend aan de wedstrijd, maar Liverpool FC wist toch het net te laten trillen dankzij een geweldige actie van Shakiri die zijn actie beloont met een fraai doelpunt. Het tempo ligt hoog in deze wedstrijd, wat voor heel wat countermogelijkheden zorgt, Ronaldo treft tot 2x toe de deklat, maar Juventus krijgt de bal niet voorbij Alisson. Mané ziet zijn sterk tornooi bekroont worden met 2 goals waardoor Liverpool FC deze wedstrijd met 0 – 3 wint van Juventus.  “Het heeft ons bloed zweet en tranen gekost om hier te staan vanavond, eindelijk hebben we het juk van onze schouders gesmeten en hebben we ons zwarte schaap uit de groepsfase verslagen” – aldus een zeer tevreden coach Jelle Vastavel.

En dan was het zover, een Duitse finale...

Coach Jarno De Bakker heeft nogmaals bewezen dodelijke efficiënt te zijn. Hij loodst Vfl Wolfsburg voor de tweede maal op rij naar de finale van onze Champions League.  Coach David De Maeyer wil deze editie kost wat kost op zijn naam schrijven en zo de wisselbeker mee naar huis nemen…

In een spannende finale wist Jarno het sterke FC Bayern München van David De Maeyer te ontwrichten. Wat afstoomde op een van de meest spannende finales dat onze FIFA Nights ooit gezien hadden bleek een koude douche te worden voor Bayern. Wolfsburg zag zijn snelle voorsprong weggewerkt worden door een van de , naar mijn persoonlijke mening, mooiste doelpunten van de avond. Coman plaatst de bal van ver buiten de 16, heerlijk voorbij Casteels. Bayern voert de druk op maar Casteels houd zijn ploeg telkens recht. Tot grote verbazing is het Wolfsburg dat opnieuw het net weet te vinden.
In een dubieuze fase is het Neuer met de een serieus grote flater…
Een zwak schot rolt tot bij de Duitse doelman, hij besluit de bal weg te trappen in plaats van hem gewoon klem te nemen, trapt tegen Steffen aan, die de bal zonder probleem voor de 2e keer van de avond in doel werkt. Het machtige Bayern blijft versuft achter. VfL Wolfsburg weet de wedstrijd te temporiseren en lijkt af te stomen op een verlenging van hun Champions League titel. Toch weet Bayern het juk van de dreigende nederlaag van zich af te werpen en probeert kost wat kost de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Wolfsburg lijkt te bezwijken wanneer Gnabry de verdediging weet te verschalken en de gelijkmaker voorbij de sterk keepende Casteels in het net werkt. De Bayerse feestvreugde word snel de kop ingedrukt wanneer de ref, na tussenkomst van de VAR het doelpunt afkeurt op basis van buitenspel. Net voor tijd slaat het noodlot toe voor coach David DM. Een mooi opgezette aanval van Wolfsburg gaat over de rechter flank. De voorzet die daarop volgt wordt jammerlijk in eigen doel gewerkt door Jérôme Boateng. Hierdoor wint VfL Wolfsburg met de toch wat overdreven 3-1 eindstand.

Please follow and like us: