Jarno ‘Juvke’ De Bakker

Stel je kort voor.
Mijn naam is zoals de meeste wel zullen weten, Jarno De Bakker, ook bekend als Juvke. Ondertussen al bijna 25 jaar en medebezieler van Fifafriends!

Wat is jouw Fifa ervaring?
De eerste Fifa die ik me nog goed kan herinneren is de 98 World Cup France editie. Ik denk dat ik er sindsdien heel weinig heb gemist; de laatste 7 edities heb ik allemaal nog liggen (en stiekem hoop ik ooit alle uitgebrachte edities te kunnen verzamelen!)

Wat is jouw favoriete ploeg en opstelling?
Tot een tijdje terug zou ik zonder nadenken 4-5-1 met 3 cam’s geantwoord hebben; al speel ik tegenwoordig meer en meer met een controlerende 4-4-2.
Om te experimenteren durf ik al wel eens (zonder inzet) aan te treden met een 5-4-1.
Bordeaux is zonder twijfel de ploeg waarmee ik al de meeste matchen op mijn teller heb..al blijft Wolfsburg na onze memorabele Virtuele Europa League -en Champions Leaguewinst toch ook voor altijd 1 van mijn favorieten!

We zien dat je meedoet aan de Fantasy League, mogen we een vooruitblik op jouw basisopstelling?
Als ‘bedenker’ van de Fantasyleague mag ik denk ik niet in het rijtje van deelnemers missen! Ik denk dat ik met de gekende 4-5-1 zal starten met als centrale spelverdeler Yaya Touré. Voor de rest is het nog te vroeg om al alles prijs te geven 😉

Wat is jouw meest memorabele prestatie?
Zoals eerder vernoemd denk ik dat ik toch wel fier mag zijn op de winst die ik heb behaald met Wolfsburg in zowel de virtuele Europa – als Champions League.
Enerzijds de Europa League omdat dit ons eerste real life event was;
Anderzijds de Champions League omdat ik met een ploeg als Wolfsburg toch als underdog werd gezien en dit de overwinning tegen ploegen als Bayern, Man. City en Barcelona toch wat specialer maakt.

Hoe ben je bij Fifafriends terecht gekomen?
Als een van de bedenkers en oprichters van Fifafriends was ik er natuurlijk al van het eerste uur bij!

Wat zou jij graag nog zien gebeuren bij Fifafriends?
Ik denk dat we nog een enorme vracht aan ideeën en concepten hebben; maar dat we gewoon de tijd missen om dit allemaal op poten te zetten.
Als ik zie hoeveel uren en dagen er al in de Fantasyleague gekropen zijn durf ik zelfs niet nadenken hoe intensief het moet zijn om nog iets groter en beter te organiseren; al ben ik er zeker van dat dit ons niet zal tegenhouden!
Het liefst zou ik uiteraard en groot Real Life event kunnen organiseren, en als we dan toch hardop mogen dromen, liefst een dat op geregelde tijdstippen opnieuw wordt gespeeld, en waarmee we bekender en groter kunnen worden!

Juvke